Timişoara: Inspecţia Muncii anchetează magazinul Praktiker pentru moartea copilului de trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Inspecţia Muncii anchetează magazinul Praktiker pentru moartea copilului de trei ani
Timişoara: Inspecţia Muncii anchetează magazinul Praktiker pentru moartea copilului de trei ani

Praktiker nu a raportat accidentul de luni după-amiază la ITM, deşi, conform inspectorilor, erau obligaţi.

Accidentul din incinta magazinului Praktiker, în care un băieţel de trei ani a decedat după ce plăcile de rigips încărcate de părinţi pe coş au picat în capul copilului, scoate la iveală nereguli în ceea ce priveşte evaluarea corectă a riscurilor efectuată de conducerea Praktiker. 

Directorul coordonator adjunct de securitate şi sănătate în muncă, Dragoş Forga, din cadrul Inspectoratului Teritorial  de Muncă Timiş (ITM), a fost luat prin suprindere de reporterii „ Adevărul de Seară” atunci când i s-a povestit despre drama de la Praktiker. Forga nici măcar nu a auzit de incident, deşi conducerea Praktiker, spune el, ar fi fost obligată să anunţe accidentul.
 
„Cei de la Praktiker nu ne-au anunţat în legătură cu acest accident. Praktiker este vinovat, deoarece nu s-a făcut o evaluare corectă. Iar dacă pentru propriii angajaţi nu au făcut o evaluare corectă, atunci consumatorii sunt expuşi la aceleaşi riscuri”, a precizat Dragoş Forga.

Control la Praktiker

ITM este responsabil de efectuarea controalelor cu privire la securitatea din supermarketuri, dar reprezentanţii ITM consideră că „problema este undeva la mijloc”. Asta, pentru că, deşi în controalele lor aspecte legate de securitatea transportului cu căruciorul nu au fost atent inspectate, este de datoria supermarketului să aibă grijă de acest lucru. „Am să merg într-un control luni la Praktiker şi vom vedea care este problema”, a mai adăugat Dragoş Forga.

„Privind procedura legală, noi nu ar fi trebuit să anunţăm ITM, deoarece în accident nu a fost implicat un angajat al Praktiker”, s-a apărat Tereza Dordia, PR coordonator al Praktiker.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite