Un nepot fals a lăsat mai mulţi bătrâni fără pensie. El se prefăcea că e ruda victimelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr din Timişoara a reuşit să pună la cale un plan incredibil prin care a lăsat mai mulţi pensionari fără niciun leu în casă. Escrocul se prefăcea că e nepotul victimelor sau fiul poştaşului care le aducea pensiile.

La 23 de ani, un tânăr din Timişoara a reuşit să înşele mai mulţi bătrâni din Timişoara. Primele escrocherii ale tânărului au fost făcute publice în luna aprilie, când mai mulţi pensionari s-au lăsat înşelaţi şi i-au dat escrocului toate economiile. Reţeta infracţiunii era una simplă: tânărul apărea în faţa locuinţelor bătrânilor cu două sacoşe cu fructe, Cu lacrimi în ochi le spunea că e nepotul lor, pe care nu l-am mai văzut de 10-15 ani. Odată intrat în casă, tânărul spunea că mama lui e în spital şi are nevoie de un împrumut pentru câteva zile. Infractorul reuşea să mimeze rolul de nepot, astfel că primea cu uşurinţă banii, după care dispărea.

Prins de poliţişti, dar cercetat în libertate, tânărul de 23 de ani s-a ales cu un nou dosar penal, asta după ce a schimbat "poveştile". De data aceasta, alţi doi bătrâni i-au picat în plasă. El s-a recomandat ca fiind fiul poştăriţei. Tot cu lacrimi în ochi, tânărul le-a spus bătrânilor că nu dă de mama lui, care e plecată să împartă pensiile, şi el are nevoie urgentă de bani pentru a rezolva o problemă arzătoare. Astfel, bătrânii ajungeau să îl împrumute, dar la scadenţă, escrocul nu mai era de găsit. De la ultimă victimă, tânărul de 23 de ani a primit 300 de euro şi 300 de lei.

"Persoana în cauză a fost reţinută pe bază de ordonanţă şi urmează să fie prezentată procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara cu propunere de arestare preventivă", a spus Emil Andrei, purtător de cuvânt al Poliţiei Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite