Timişoara: Inovaţiile antiigrasie salvează casele vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Inovaţiile antiigrasie salvează casele vechi
Timişoara: Inovaţiile antiigrasie salvează casele vechi

Locuinţele din Banat pot fi salvate printr-un sistem preluat de la austrieci, care se bucură de succes în Praga şi Veneţia.

Soluţiile prin care clădirile vechi luptă împotriva trecerii timpului devin tot mai căutate pe piaţa materialelor de construcţii. Cei mai mulţi bănăţeni care cumpărau case pentru a le demola şi a ridica vile noi pe terenul lor au rămas fără bani şi preferă să renoveze vechile locuinţe.

Astfel, bănăţenii care stau în case vechi, construite în zone mlăştinoase, încep să fie tot mai receptivi la metode noi de apărare a locuinţelor împotriva mucegaiului, mai ales după ce epuizează soluţiile clasice propuse de constructori. „După ce văd că izolarea cu polistiren nu este eficientă în timp, bănăţenii devin tot mai interesaţi de izolaţiile pe orizontală”, a explicat Cristian Ghiurcan, reprezentant al companiei care a adus în Banat sistemul de hidroizolaţii orizontale împotriva igrasiei.

Inventate în Austria, sistemele de izolaţie orizontală împotriva igrasiei se bazează pe introducerea unor plăci între rosturi, prin care umezeala este ţinută departe de pereţii locuinţei, indiferent de cât de mlăştinoasă este zona. Pentru un metru pătrat de scut împotriva igrasiei, bănăţenii trebuie să scoată din buzunar 120 de euro. Instalaţii şi materiale de construcţii moderne sunt prezentate bănăţenilor la expoziţia CAMEX, găzduită de Centrul Regional de Afaceri din Timişoara până duminică.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite