Iniţiativă inedită la Timişoara: un atelier cât o zi de muncă al “breslelor” creative

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de tineri din Timişoara a pus la cale o iniţiativă inedită. A format o reţea de „creativi", oameni care-şi câştigă traiul din artă - arhitecţi, artişti vizuali, copywriteri şi chiar actori - în încercarea de a forma o sursă neomogenă de valoare pură. Ea este accesibilă oricui are nevoie de astfel de profesionişti şi se numeşte Werkraum, atelierul de creativitate.

Ideea de a reuni „creativii" din Timişoara i-a venit, nu foarte demult, arhitectului Thomas Strumberger, care nu a stat mult pe gânduri şi s-a pus pe treabă serioasă. Concret, a creat o platformă online, un site, pe care se regăsesc membrii Werkraum, werkraum.ro.
Reţeaua creativilor funcţionează foarte simplu: arhitecţii, sculptorii, fotografii, dar şi oamenii din PR şi publicitate se întâlnesc într-un spaţiu virtual. Se creează legături profesionale şi nu numai între ei, însă şi publicul din afara acestui grup are acces la un bazin creativ foarte bine închegat.

Prima întâlnire
Proiectul a început în decembrie. „Totul a pornit din nevoia de a te adresa unei comunităţi, de a crea un spaţiu al nostru. Werkraum se bazează pe două idei importante. În primul rând, am vrut să ne descoperim unii pe alţii, suntem acum cam 35 de membri. În al doilea rând, am dorit să creăm o platformă care, crescând controlat, poate ajunge şi la 100 de membri. Iar de aici se pot naşte proiecte foarte interesante", a povestit Thomas Strumberger, în liniştea terasei locaţiei Edukube, din Timişoara. Aici, astăzi, s-au întâlnit, pentru prima dată în formula Werkraum, membrii grupului.

Nu este vorba despre un atelier obişnuit, pentru că iniţiatorii Werkraum i-au adunat pe creativi la o zi de muncă. Aşa că oricine a ajuns acolo, a avut senzaţia că a nimerit într-un birou, unde colegii sunt prieteni, iar de şefi nici nu se pune problema. La calculatoare, tinerii îşi vedeau liniştiţi de proiectele personale, iar cele comune se întrezăreau deja la o discuţie la cafea, printre muşcatele de pe terasă.

Citeşte un reportaj amplu despre grupul Werkraum din Timişoara şi despre cum îşi doresc membrii săi să schimbe lumea, luni, în ziarul Adevărul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite