Timişoara: Inginer constructor din tată-n fiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Inginer constructor din tată-n fiu
Timişoara: Inginer constructor din tată-n fiu

Milionarul român este pasionat de motociclete şi în urmă cu câţiva ani participa şi la competiţii. Costică Rusu, proprietarul producătorului de betoane Rombet, este a treia generaţie de ingineri constructori, după bunicul şi tatăl său.

A ales să activeze în acest domeniu pentru că nu ştie să facă altceva, după cum spune chiar el, şi-apoi, a avut şansa de a nu lucra „nici măcar o oră la stat”.

Început cu paşi mici
Omul de afaceri povesteşte amuzat cum a realizat prima investiţie într-o „afacere”, din „banii de la o cumetrie”: un gard, pe care l-a vopsit împreună cu soţia. Chiar dacă au venit din proiecte mici, banii nu s-au lăsat aşteptaţi şi, în scurt timp, Rusu a intrat pe piaţa betoanelor. Este domeniul în care activează şi în prezent prin Rombet, firmă ce a înregistrat în 2008 un rulaj de 21,6 milioane de euro, mai mare cu circa 40% comparativ cu 2007. Când vine vorba despre această perioadă marcată de criză, Rusu spune scurt: „Am sistat anul acesta orice fel de investiţii”, precizând că la nivelul judeţului Bacău au început să se deruleze o serie de achiziţii şi fuziuni între jucătorii de pe piaţă. Potrivit aprecierilor sale, dacă până în acest an contractele pe care grupul de firme pe care îl conduce le derula erau încheiate preponderent cu firme din domeniul privat, acum a preferat să se orienteze spre contractele încheiate cu statul roman.

Încredere în colegi
Pentru că în cadrul fiecărei firme există un consiliu de administraţie pe care se poate baza în decizii corecte pentru businessurile sale, Rusu se poate dedica pasiunii sale de o viaţă: motoarele. Are o colecţie de motociclete, preferata sa fiind un Enduro. A fost campion naţional la raliu, însă a renunţat la activitatea sportivă de performanţă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite