Înghesuială pentru aghiasmă, la Timișoara: “Dacă nu aveți răbdare, degeaba veniți la biserică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de oameni s-au așezat la coadă încă de dimineață pentru a lua apa sfințită de la Catedrala Mitropolitană. Spre deosebire de alte locuri din țară, la Timișoara a fost liniște. GALERIE FOTO

Timișorenii au început să formeze cozi încă de la ora 10, la cele patru zone amenajate, pentru servirea apei sfințite, în ziua de Bobotează. Robinetele de la butoaie au fost deschise de abia după ce s-a încheiat slujba din biserică, în jurul orei 13, când preoții i-au binecuvântat pe enoriași și au dat startul la îmbulzeală.



GALERIE FOTO

Nerăbdători să ajungă la apa sfințită, au fost unii care s-au înjurat ca la ușa cortului, alții s-au împins fără niciun rost, dar până la urmă preoții au reușit să îi calmeze pe timișoreni cu vorba bună.

“Și răbdarea face parte din ritual. Dacă nu aveți răbdare, degeaba veniți la biserică. Avem apă sfințită pentru toată lumea, nu se pune problema să se termine, doar e harul lui Dumnezeu”, a spus preotul Gheorghe Itineanțu.

Pentru a merge coada mai repede, preoții i-au rugat pe credincioși să nu umple sticlele până la gât. “Puterea apei sfințite nu este în cantitate. Este și într-o picătură. Dar important este cum îl iei, cu credință”, a mai spus Itineanțu.
 

image
Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite