Industria automotive din vestul ţării ar putea să construiască o maşină de la A la Z

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subcontractorii din România au pierdut startul în colaborarea cu fabrica din Ungaria. Primele maşini care vor ieşi pe poarta fabricii Mercedes-Benz, de la Kecskemet, în 2012, nu vor avea niciun component produs la noi

GALERIE FOTO CU CONSTRUCŢIA FABRICII MERCEDES-BENZ DE LA KECSKEMET

Software, componente motor, radiatoare, lămpi, anvelope, volane, sisteme de siguranţă, curea de transmisie, cabluri, huse, component electrice, structuri metalice pentru scaune, centruri de siguranţă, chei. Acestea sunt doar câteva din ofertele sectorului automotive din vestul ţării. Din păcate, românii au ratat startul pentru a lega parteneriate cu fabrica Mecedes-Benz, care se construieşte la Kecskemet, în Ungaria.



Am fost la Kecskemét, dar şi în Germania. Ne-am întâlnit cu reprezentanţii fabricii pentru a pune la punct diferite colaborări. Pentru primul proces de producţie, din 2012, totul este deja planificat”, a declarat Sorin Maxim, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest.

E loc pentru toţi

Vestul ţării va putea intra în calcule cu firmele de subcontractori de abia în partea a doua a procesului de producţie. „Avem multe fabrici care pot oferi de la cauciucuri, la componente de motoare sau de interior. O parte dintre ele sunt chiar şi acum furnizori pentru Mercedes”, a mai spus Maxim (foto).



Directorul ADR-Vest susţine că nu se teme de concurenţa din Ungaria şi consideră că este loc pentru toată lumea pe piaţă. „Eu vreau să plasez cât mai bine firmele româneşti”, a mai spus Sorin Maxim. Prima maşină va ieşi pe poarta fabricii de la Kecskemet la începutul anului 2012.



Am pierdut la capitolul seriozitate

Germanii de la Daimler AG au decis să deschidă fabrica la Kecskemet, pentru că maghiarii au drumuri mai bune şi s-au dovedit a fi mai serioşi în negocieri. „În primul rând, a câştigat infrastructura şi faptul că suntem convinşi că oamenii de aici vor respecta termenele şi toate promisiunile. A contat şi calitatea specialiştilor”, a spus Michael Freis, viitorul director al fabricii.

image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite