Poliţiştii au păzit toată noaptea un sediu BCR pentru că angajaţii au lăsat un geam deschis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două echipaje de poliţie, o unitate comunitară şi reprezentanţii unei firme de pază au stat cu ochii geană pe geamul unităţii bancare. În plus, sistemul de alarmă al băncii era dezarmat. Nici măcar geamurile din curtea interioară nu era închise, eventualii hoţii fiind nevoiţi să treacă doar de o simplă sită. Alertată, firma de pază a ajuns după mai bine de jumătate de ceas, total dezinteresată de problemă.

Inconştientă la o unitate a BCR din Timişoara. Un echipaj de poliţie comunitară aflat în patrulare în zona Sinaia a observat că una dintre băncile din zonă putea fi în orice moment prădată. Angajaţii au lăsat, peste noapte, un geam larg deschis, iar în bancă putea intra oricine, cu un simplu pas. Nu ar fi avut nevoie decât de jumătate de secundă, mai ales că banca nu avea nici măcar sistemul de alarmă funcţional, în timp de camerele de supraveghere lipseau cu desăvârşire.

image

După ce au păzit unitatea mai multe minute, poliţiştii comunitari i-au chemat la veghere şi pe angajaţii Secţiei trei, nu mai puţin de două echipaje sosind la faţa locului pentru a asista la minune. Gestul angajaţilor băncii este cu atât mai suprinzător cu cât, în ultimele luni, mai multe bănci şi bancomate au căzut victime hoţilor, iar făptaşii nu au fost găsiţi.

image

O vecină din imobilul în care se află unitatea BCR le-a permis poliţiştilor să intre în clădire, mai ales că oamenii legii au luat în calcul chiar şi un jaf în derulare, mai ales că de geam era lipit şi un scaun, astfel că intrarea era floare la ureche. În curtea interioară a clădirii, poliţiştii de la Secţia 3 au văzut că inconştienţa angajaţilor băncii nu are limite. Nici acolo geamurile nu erau închise, singurul lucru care îi putea despărţi de hoţi de prada mult râvnită fiind o sită împotriva tânţarilor.

image

Sătuli să păzească "bomba cu ceas", oamenii în uniformă au chemat de urgenţă la faţa locului firma de pază. Surpriză, dar unitatea de intervenţie a apărut după jumătate de oră. În loc de doi agenţi, aşa cum prevede legea, la solicitare s-a prezentat un singur agent al firmei Rosegur, care nu a fost băgat în seamă de colegii săi de la dispecerat. Cum nimeni nu de la firmă nu i-a explicat agentului ce să facă, angajatul s-a postat în faţa băncii şi a păzit geamul buclucaş până la prima oră a dimineţii, când bancherii au apărut la serviciu.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite