VIDEO Incompetenţii înfrânţi de primii fulgi de nea. Străzile Timişoarei sunt „sticlă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zăpadă pe străzile din Timişoara
Zăpadă pe străzile din Timişoara

Timişorenii sunt din nou călcaţi în picioare. Prima zăpadă mai serioasă a adus şi primele probleme în trafic. Chiar dacă ninge de ore bune, niciun utilaj de deszăpezire al firmelor Retim sau Drumuri Municipale nu a ieşit pe străzi, nici măcar pe bulevardele mari.

UPDATE: Director care deszăpezeşte Sudul oraşului: „Nu e nicio problemă”

Societatea de Drumuri Municipale este una din firmele care se ocupă de curăţarea străzilor din Timişoara, mai exact în sudul oraşului. Directorul firmei, Octavian Bulboacă a spus că „în parohia” este lună şi bec, nefiind niciun fel de probleme. „Utilajele sunt pe străzi. Pe Calea Şagului am venit la serviciu şi se circulă bine. Utilajele sunt pe trasee, se intervine. Eu zic că nu sunt probleme, depinde cum evoluează vremea în continuare”, a spus şeful de la Drumuri Municipale.

Deszăpezirea din 2009 a costat 300.000 de euro. O zi de iarnă "topeşte" 10.000 de euro. Merită ?


Autorităţile şi firmele de deszăpezire îşi arată din nou incompetenţa în faţa iernii care, evident „a surprins” pe toată lumea. În urmă cu câteva săptămâni, şeful Serviciului Salubrizare din Primăria Timişoara, Adrian Puşcaş spunea că firmele sunt pregătite în orice moment să intervină pentru curăţarea zăpezii. Puşcaş promitea marea şi sarea, sau mai bine zis sarea şi pământul pentru străzile oraşului. Cu toate acestea, în această dimineaţă, circulaţia pe străzile oraşului este un coşmar pentru că drumul este „sticlă”. Liviu Rebreanu, Pestalozzi, Revoluţiei, Pârvan sau Calea Şagului sunt doar câteva din marile artere pe care nu s-a intervenit. De străzile  lăturalnice nici nu se poate vorbi. Până la această oră, nici viceprimarul Sorin Grindeanu, în subordinea căruia se află Direcţia Tehnică, nici viceprimarul Gheorghe Ciuhandu nu au putut fi contactaţi.

Ninsorile de anul trecut au paralizat oraşul:

Anul trecut, drumarii din Timişoara s-au arătat la fel de nepăsători faţă de timişoreni. Străzile au rămas zile în şir necurăţate, iar şoferii au avut parte de un adevărat coşmar pe străzile din oraş. Cu toate acestea, nota de plată nu a întârziat să apară şi deszăpezirile de anul trecut au costat aproximativ 300.000 de euro.
Urmăriţi mai jos un fotoreportaj cu situaţia din trafic anul trecut:

Zăpada i-a încurcat pe şoferii timişoreni
Timişoara, 18 decembrie, ora 9

"Se circulă foarte greu pentru că sunt condiţii foarte proaste. Nu am văzut nicio maşină de curăţat pe aici. circulăm cu 30 km/h", a spus Nicolae Negrea, 52 de ani, şofer.

No title

Pe strada Avram Imbroane, maşinile circulă cu viteză foarte mică chiar dacă şoseaua a fost dezăpezită. ÎÎn locul zăpezii s-a aşternut un strat subţire de gheaţă.

 „Utilajele” Retim curăţă  trotuarele



În Piaţa Libertăţii erau în această dimineaţă patru angajaţi de la Retim care curăţau trotuarele. Retimul a intervenit cu un „spărgător de gheaţă”, un răspânditor de sare şi doi lopătari.



Noaptea trecută a nins un pic mai mult decât zilele trecute. Nu a fost nevoie de o ninsoare abundentă pentru ca traficul să fie dat peste cap. Pe străzi s-a circulat cu dificultate din cauza zăpezii de pe drum, pe care nimeni nu a catadicsit să o dea la o parte.

Timişoara: 18 decembrie, ora 8.00
No title
Timişoara, 18 decembrie, ora 9

Nici măcar străzile centrale nu au fost curăţate de zăpadă. Taximetriştii ieşiţi în trafic de diminieaţă spun că au văzut un singur utilaj de deszăpezire în Complexul Studenţesc.

Timişoara, 18 decembrie, ora 09


Rămâi pe timisoara.adevarul.ro pentru a vedea imagini cu străzile din oraş

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite