Incompetenţă: parcarea de şase milioane de euro este blocată de un an de o conductă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul parcărilor subterane în Piaţa 700 a întârziat foarte mult
Proiectul parcărilor subterane în Piaţa 700 a întârziat foarte mult

Parcarea subterană din Piaţa 700 trebuia să fie gata în urmă cu aproape jumătate de an, dar lucrările nici măcar nu au început. Proiectul este blocat de o conductă despre care nimeni nu ştia pe unde trece şi care trebuie acum deviată.

În urmă cu un an, primarul Gheorghe Ciuhandu şi şeful Administraţiei Domeniului Public (ADP) Liviu Barbu anunţau cu surle şi trâmbiţe că parcarea din Piaţa 700 va fi gata în 10 luni. Singura condiţie era ca aleşii locali să aprobe asocierea dintre ADP şi firma Constructim, care urma să vină cu banii şi cu munca, iar mai apoi să-şi recupereze investiţia.

Citeşte şi:

La jupuială pe trotuar cu arsenalul „Gheara“
Telparkul draconic a intrat pe ultima sută de metri: parcare cu porția în centru

Proiectul a fost aprobat, dar nici acum lucrările nu au început din cauza unei conducte de gaz (foto jos) care trebuie deviată. Toată iarna autorităţile nu au fost în stare să rezolve problema hârtiilor. „În aceste zile se eliberează autorizaţia de construcţie pentru devierea conductei şi discutăm cu cei de la firmă să vedem care este soluţia tehnică pentru deviere”, a spus şeful Telpark, Ionel Ursu. Acesta a mai spus că, până la sfârşitul acestei luni, se va deschide şantierul, iar lucrarea trebuie terminată în 11 luni.



Între timp, puhoiul de mulţime care merge la noul sediu al Finanţelor trebuie să se descurce cu parcările cum poate. „Cred că trebuia prima dată deschisă parcarea şi după aceea clădirea”, a spus Stelian Muscă, un taximetrist timişorean.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite