Incident aviatic la Timișoara. Un avion de marfă a dărâmat un stâlp de electricitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aeroportul Traian Vuia din Timisoara a înregistrat in această seară un incident aviatic în urma căruia, un stâlp de electricitate a fost trântit la pământ, iar un altul a fost îndoit. Pilotul nu a ținut cont de semnalizările de la sol și nici de marcaje

Un avion cargo al companiei Farn Air, care venea de la Sofia încărcat cu colete, a aterizat pe Aeroportul Internațional "Traian Vuia" din Timișoara, iar în timp ce se deplasa spre poziția de parcare a lovit doi stâlpi de electricitate.

"Pilotul nu a ținut cont de marcajele de pe pistă, nici de semnalele de dirijare al dispecerului de sol. A lovit doi stâlpi cu aripa din dreapta, iar apoi a oprit după i s-au făcut semnele de oprire de urgență", a declarat Nicoleta Trifan, purtătorul de cuvânt al aeroportului "Traian Vuia".

Un stâlp doborât, altul îndoit

Avionul ATR 72 nu a suferit prea multe pagube, rămânând doar fără abajurul de semnalizare de pe aripa din dreapta cu care a lovit stâlpii de electricitate. Unul din stâlpi a fost doborât la pământ, iar cel de-al doilea a fost doar îndoit.

"Deocamdată nu se văd alte stricăciuni la avion. Dimineața se va stabili o comisie de anchetă, pentru a vedea dacă mai sunt și alte pagube și cine este vinovat de acest incident", a mai spus Nicoleta Trifan.

Reprezentanții aeroportului și-au făcut griji din cauza rezervoarelor de combustibil aflate în aripă, însă nu exista pericolul unei explozii.

După descărcarea coletelor, aernova companiei elvețiene Farn Air ar fi trebuit să plece din nou spre capitala Bulgariei, fiind o cursă regulată de cargo. În urma acestui incident, avionul a rămas pe aeroportul din Timișoara, iar încărcătura a fost transportată la Sofia de un alt avion al aceleiași compani, care a fost trimis special din Ungaria.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite