Timişoara: Început promiţător la bac pentru liceeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi este a treia zi de examinare. Absolvenţii susţin examenul oral la limbă străină şi la limbă maternă.

Absolvenţii din Timiş, care susţin examenul de bacalaureat în această perioadă, au trecut cu bine de prima probă orală. Ieri a fost a doua zi în care liceenii au fost evaluaţi la limba şi literatura română. Aproape 7.000 de candidaţi  din judeţ au fost trecuţi pe listele celor înscrişi la bacalaureat în judeţ. Toţi au avut emoţii înaintea primului examen important din viaţa lor.

,,Sunt foarte multe emoţii, ca la orice alt elev”, a mărturisit Delia Fudulu, absolventă. Nici părinţii nu au fost relaxaţi, dar încercau să îşi susţină copiii. ,,Avem încredere că o să fie bine. Aşteptăm şi confirmarea”, a spus Daniela Cioclov, părinte.

Niciun incident

Înainte de începerea examenului, o parte din profesori au fost nemulţumiţi. Motivul a fost  suma de bani ce urmau să o primească anul acesta pentru participarea la bacalaureat. Toate aceste probleme au fost rezolvate în judeţul Timiş şi niciun profesor nu a absentat din comisie. Deşi în alte judeţe au apărut câteva incidente încă din prima zi, în Timiş, acestea au lipsit cu desăvârşire. ,,Toate au fost bune şi totul a decurs în mod normal. Nu s-a întâmplat nimic grav la noi în judeţ”, a declarat Marcel Brancu, membru al comisiei de bacalaureat din Timiş.

Rezultate bune

Liceeni din Timiş au reuşit să ia note mari şi foarte mari la limba şi literatură oral. Din cei aproape 7.000 de elevi înscrişi, aproape 4.000 au luat note între 9 şi 10. Au absentat doar 98 absolvenţi care au preferat să nu se prezinte la această sesiune a examenului. Toţi cei care au intrat în sala de examen au luat note de trecere. Un singur elev care a frecventat o şcoală cu frecvenţă redusă a primit o notă mai mică de 5 şi a picat bacalaureatul.

Astăzi, este prima zi de examinare la limba străină. În paralel, se desfăşoară şi proba orală la limba maternă. Din 26 iunie încep probele scrise ale examenului. Liceeni timişeni au toate şansele să obţină note mari şi la restul probelor.

Topul notelor în Timiş


Majoritatea absolvenţilor din Timiş au luat note mari la prima probă de bacalaureat. Cu nota 10 au fost 2.297 de candidaţi. 1.553 au reuşit să ia peste nota 9. Note cuprinse între 8 şi 9 au avut 1.457 de absolvenţi. Sub nota 7 au primit 522 de elevi. Un  singur candidat a fost respins. Din 7.000 de liceeni, 98 au lipsit de la examen.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite