Timişoara: Începe lupta pentru teritorii pe malurile râului Bega(SONDAJ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii de baze sportive din zonă nu sunt de acord cu toate propunerile din planul de urbanism.

Timişorenii au fost invitaţi aseară să îşi spună părerea vizavi de planurile primăriei de a reamenaja malurile Begăi. Municipalitatea propune înfiinţarea pistelor de bicicletă pe ambele maluri, pe toată lungimea râului, cu sens dublu fiecare. De asemenea, noul plan urbanistic exclude cu desăvârşire construcţiile pe malul Begăi. Proprietarii de baruri sunt însă încurajaţi să amenajeze terase, atât pe mal, cât şi pe apă.

„După aprobarea planului urbanistic în Consiliul Local, vom începe să lucrăm la documentaţie pentru a lua fonduri europene pentru aceste lucrări. Ar trebui să începem lucrările la jumătatea anului viitor şi să se termine cel târziu în 2015”, a spus şeful Direcţiei de Dezvoltare din Primăria Timişoara, Aura Junie.

La dezbaterea publică au participat şi câţiva oameni de afaceri din Timişoara. Dacă „verdele” pentru terase i-a bucurat pe unii, construcţia a patru poduri rutiere noi a trezit câteva exclamaţii de protest. Unul dintre poduri ar urma să traverseze Bega în zona Spitalului CFR, ceea ce nu-i avantajează pe proprietarii de baze de agrement.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite