Începe cel mai important salon al vinurilor din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timișoara devine pentru trezi zile capitala vinului din România
Timișoara devine pentru trezi zile capitala vinului din România

Salonul Internațional de Vinuri VinVest Timișoara, ajuns la ediția a XIX-a, se va desfășura în perioada 6-8 aprilie, la Centrul Regional de Afaceri

În acest an și-au anunțat participarea un număr record de firme și producători de vinuri, devenind cea mai amplă manifestare dedicată inustriei vitivinicole din România. La cea de a XIX-a ediție a VinVest s-au alăturat 23 de producători de vin, șapte distribuitori de vin, 17 companii de servicii din industria vinului, 31 de parteneri cu produse și servicii. Vor vi importatori de vinuri din Australia, Spania, Italia, Ungaria, Republica Moldova, Chile și Franța.

Salonul VinVest nu este un festival. Dacă doream să facem festival ieșeam în piața nu știu care s-au la stadion. Salonul a încercat să vină în fiecare an în întâmpinarea producătorilor și a celor implicați în industria viniviticolă. În 2012 vrem să atragem atenția oamenilor către produse de calitate. Publicul trebuie să afle că vinul este un aliment și un medicament”, a spus Lucia Pârvu, directoarea salonului VinVest.

Programul celor trei zile conține numeroase lansări de vinuri, lecții de degustare, tombole și concursuri. Ghidul Vinurilor Românești se lansează în cadrul acestui eveniment.

Un important sector al Salonului VinVest este cel dedicat gastronomiei. Maeștri bucătari, cofetari și patiseri vor concura în Cupa Banatului în Artă Culinară.

Un alt eveniment important este Concursul Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice, organizat în perioada 4-5 aprilie.
Este un concurs care se desfășuară după toate regulile internaționale. Juriul este alcătuit din eonologi profesioniști și ingineri chimiști care lucrează în domeniul vinificației. În concurs vor intra 129 de vinuri”, a spus Petre Badea, președintele concursului.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite