Incendiul de la depozitul de materiale plastice din Timișoara a fost provocat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii se luptă cu flăcările care au cuprins depozitul
Pompierii se luptă cu flăcările care au cuprins depozitul

Pompierii din Timișoara au stabilit, sâmbătă, că incendiul izbucnit la un depozit de materiale plastice din Timișoara a avut loc din cauza unei mâini criminale, fiind vorba despre două focare.

Potrivit șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat, Mihai Benga, incendiul din noaptea de vineri spre sâmbătă a fost provocat.

"S-a stabilit că a fost acțiune intenționată. Faptul că au fost două focare la o distanță de 50 - 70 de metri unul de altul arată asta. Le-am spus colegilor să aibă în vedere de unde a izbucnit incendiul: dacă a pornit din exterior, de pe platformă, înseamnă că a fost intenționat, iar dacă a izbucnit dintr-una din hale, atunci putea porni de la cauze tehnice. Colegii mei care au sosit primii la locul intervenției au constatat că incendiul a început de la platforma betonată, pe două focare simultane, ceea ce arată că este vorba de o acțiune intenționată", a declarat Mihai Benga.

Potrivit lui Benga, în incendiu au ars 25 de tone de materiale plastice, două containere- birou cu toată aparatura electrică din interior ?i documentele. A existat și pericol de explozie, deoarece în hala care a fost mistuită de flăcări s-au aflat butelii de oxigen și aparate de sudură, iar în apropiere erau parcate TIR-uri, transmite Mediafax.

Ancheta a fost preluată de polițiști, care încearcă să stabilească cine se face vinovat de acest incendiu, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al județului Timiș, Andreea Cinteză.

"A fost întocmit în cauză un dosar penal pentru distrugere prin incendiere. În această dimineață a fost demarată cercetarea la fața locului", a declarat Andreea Cinteză.

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la un depozit de materiale plastice din Timișoara, flăcările ajungând până la zece metri, iar fumul gros s-a înălțat până la 50 de metri, putând fi observat de la mai mulți kilometri depărtare.

Incendiul a fost stins după aproximativ cinci ore.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite