Incendiu de proporții la fosta fabrică ILSA: șase mașini de pompieri s-au luptat cu focul VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șase autospeciale ale pompierilor timișoreni s-au luptat cu focul izbucnit la o clădire care a aparținut fostei fabrici ILSA GALERIE FOTO

UPDATE, ora 9.00

Cadvrul carbonizat sub grinzile podului

După ce au stins incendiul, la primele ore ale diminieţii, pompierii care au pătruns în clădirea afectată de incendiu. Aceştia au dat peste un cadavru carbonizat. La faţa locului au fost chemaţi şi poliţiştii criminalişti, care au deschis o anchetă, în paralele cu cea a reprezentanţilor ISU Banat. Conform spuselor vecinilor, în clădirea şi-au făcut culcuş mai mulţi boschetari. Cadavrul carbonizat a fost descoperit chiar sub una dintre grinzile podului mistuit de flăcări.

Cu puțin timp înainte de ora 22, pompierii de la ISU Banat au fost alarmați de izbucnierea unui puternic incendiu pe bulevardul Take Ionescu, la o clădire care a aparținut fostei fabrici Industria Lânii Timișoara (ILSA). Având în vedere că Detașamentul 2  Pompieri se află la doar câteva zeci de metri distanță, la fața locului au sosit foarte repede primele autospeciale.



GALERIE FOTO

image

Văzând că incendiul este unul foarte puternic, cei de la dispecerat au trimis numai puțin de șase mașini de pompieri. Intervenția a fost îngreunată de faptul că în parcarea clădirii cuprinse de flăcări se afla un autocar și o mașină mică. În cele din urmă, șofeii au apărut și au mutat vehiculele, care au fost stropite cu apă de pompieri, pentru a evita aprinderea lor.



O altă problemă a fost lipsa hidranților, astfel că pompierii reveneau la dispecerat pentru încărcarea cu apă ale autospecialelor.

Acoperișul clădirii a ars în totalitate. Clădirea nu era locuită, acesta făcând parte practic din fosta fabrică ILSA, demolată pentru a se construi cartierul "Noua Timișoara".

Din păcate este vorba de distrugerea unei nclădiri de patrimoniu, care a fost construită la sfârșitul secolului XIX-lea.

Pompierii vor deschide o anchetă, pentru a afla cauza izbucnirii incendiului, cât și pentru evaluarea pagubelor. Se pare că în clădirea respectivă și-au făcut culcuș mai mulți boschetari.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite