Ne pică istoria în cap! O clădire cu 50 de firme în chirie pune în pericol viaţa oamenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luneta unei maşini a fost spartă de tencuiala căzută de pe o clădire din Piaţa Sfântu Gheorghe. Proprietarul maşinii a avut o surpriză neplăcută în momentul în care a constatat că geamul din spate al maşinii este spart de bucăţile de tencuială picate de pe o clădire istorică.

Clădirile istorice din Timişoara sunt un real pericol. Aproape că nu trece zi fără ca tencuiala de pe câte o clădire să nu pice. Numai o minune face să nu se înregistreze victime omeneşti. Totul porneşte din indiferenţa proprietarilor şi a primăriei. Cei care au în proprietate o clădire istorică trebuie să se asigure că imobilul este întreţinut. Pe de altă parte, municipalitatea trebuie să-i amendeze pe toţi cei care nu întreţin clădirile istorice. În realitate, paragina în care se află clădirile istorice este pusă pe seama lipsei banilor. Maşina distrusă în această dimineaţă poate fi doar începutul unor tragedii pentru că multe clădiri istorice din Timişoara sunt o bombă cu ceas.

Proprietarul maşinii care a fost distrusă de tencuiala căzută de pe o clădire istorică a chemat poliţiştii ca să constate incidentul. La faţa locului au ajuns şi poliţiştii comunitari care au lăsat o somaţie pentru asociaţia de proprietari. „De obicei las maşina în altă parte, dar aseară nu am avut unde să o las”, a spus Mihaela Staicu, proprietarul maşinii distruse. Aceasta nu se aşteaptă să-i plătească cineva pagubele, dar vrea măcar să se ia măsuri pentru a nu se ajunge la rănirea oamenilor.




Italienii iau doar banii pe chirii

Clădirea, care se întinde pe cinci străzi din centrul oraşului este într-o avansată stare de degradare. Preşedintele asociaţiei de locatari recunoaşte că zilnic sunt probleme din cauza tencuielii care pică, existând oricând posibilitatea să rănească pe cineva. „La un moment dat mi-am pus problema să închid strada ca să nu lovească pe cineva”, a mărturisit Stănică Popa, preşedintele asociaţiei de locatari.



Acesta a spus că imobilul are aproape 60 de apartamente. Doar în 14 dintre ele locuiesc proprietarii, restul fiind închiriate de proprietarii italieni. „Abia i-am găsit să obţin semnătura pentru o lucrare de minoră de înlocuire a liftului. Ce să mai vorbesc de o lucrare de refacere a faţadei?”, a mai spus Stănică Popa (foto jos). Administratorul a spus că a făcut tot posibilul să obţină fonduri şi prin primărie, dar eforturile au fost zadarnice.   VEZI GALERIE FOTO



Citeşte şi:
Clienţii unui restaurant din Timişoara au văzut moartea cu ochii după ce un perete a picat peste ei

Tencuială căzută pe terasă



În urmă cu două săptămâni clienţii unui restaurant din zona centrală şi-au văzut moartea cu ochii după ce bucăţi din zid au căzut efectiv pe terasă. Umbrelele de pe terasă au împiedicat bucăţile de tencuială să pice în capul oamenilor. De asemenea, în urmă cu câteva luni, pompierii au fost chemaţi să înlăture tencuiala care stătea să pice de pe clădirea Operei din Timişoara.

image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite