În Timişoara, hoţii nu mai au niciun Dumnezeu: ei au furat clopotul unei capele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima ispravă a hoţilor arată că aceştia nu mai au niciun respect pentru cele sfinte. Ei au furat unul din clopotele de la o capelă din cartierul Plopi. Cel mai probabil, acesta va ajunge la un centru de colectare de fier vechi ilegal.

Parohul capelei din Plopi, care aparţine Bisericii Romano-Catolice, a descoperit cu uimire că nu mai poate să îşi cheme enoriaşii la slujba aşa cum o făcea de obicei, trăgând clopoele. Unul dintre cele două clopote a dispărut. Chiar dacă se afla la înălţime şi este foarte greu, s-a dovedit că pentru hoţi niciun obstacol nu reprezintă o problemă. Clopotul a dispărut pur şi simplu. Interesant este că oamenii certaţi cu legea au ales să fure clopotul mai mare şi mai greu, lăsându-l pe cel mai mic la locul lui. Poliţia a făcut cercetări la faţa locului şi încearcă să dea de urma hoţilor.

Hoţii colaborează cu centrele de colectare ilegale

Cel mai probabil, hoţii au dus clopotul la un centru de colectare de fier vechi ilegal din oraş. Aşa se explică faptul că se fură de la capace de canale, traverse de tren, cabluri de aluminiu, până la conducte care transportă produse petroliere. „Fierul vechi este dus la centrele neautorizate, unde este spart şi fărâmiţat. Sunt foarte multe asemenea locuri în oraş. Apoi sunt aduse la centre legale, dar nu poţi mai identifi ce a fost înainte”, a spus Arpad Gal, patronul firmei Celuloză şi Oţel.





Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite