În 13 septembrie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Banat îşi deschide porţile pentru public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine, în intervalul orar 10.00-14.00, uşile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banat al Judeţului Timiş îşi deschid porţile pentru toţi cei interesaţi să afle mai multe despre munca pompierilor.

Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilei Pompierilor din România şi sunt aşteptaţi în mod special elevii care vor să-i cunoască îndeaproape pe pompieri. Vizitatorii vor vedea tehnica şi echipamentele de intervenţie ale pompierilor, vor participa la exerciţii şi demonstraţii ale luptătorilor cu focul, vor primi reviste şi pliante privind prevenirea şi pregătirea împotriva dezastrelor şi vor urmări spoturi cu misiunile instituţiei şi acţiunile reprezentative în situaţii de urgenţă. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banat al Judeţului Timiş au anunţat că accesul în unitatea de pe strada Înfrăţirii, nr. 13 se face numai pe baza cărţii de identitate sau a carnetului de elev.

13 Septembrie a devenit Ziua Pompierilor din România după ce, în 1848, Compania de Pompieri din Bucureşti, sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu, a săvârşit cea mai eroică faptă din istoria pompierilor militari: peste 160 de pompieri au rezistat cu stoicism în faţa a 5.000 de ieniceri turci, în cadrul bătăliei din Dealul Spirii. În ciuda inferiorităţii numerice, pompierii nu au încetat lupta decât atunci când Kerim - Paşa, văzând că nu poate înfrânge rezistenţa garnizoanei din Dealul Spirii, a trimis un ofiţer care a propus încetarea focului. Bătălia din Dealul Spirii a rămas în istoria neamului ca fiind un act eroic al pompierilor militari.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite