Timişoara: Îmbogăţit de autostradă, şi-a salvat casa veche de 40 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Îmbogăţit de autostradă, şi-a salvat casa veche de 40 de ani
Timişoara: Îmbogăţit de autostradă, şi-a salvat casa veche de 40 de ani

Adrian Cioca este unul dintre fericiţii din Remetea Mare prin terenul căruia va trece Autostrada Vestului. Înfipt bine în structurile comuniste, Cioca susţine că ştia de pe vremea lui Ceauşescu că se va construi o autostradă în această zonă.

CITIŢI ŞI:

Săracii satului au ajuns îmbogăţiţii autostrăzii

Ziarele „Adevărul” şi „Adevărul de seară” au început un serial care vă prezintă oamenii care au avut norocul să fie expropriaţi de stat pentru terenul pe unde va trece viitoarea Autostradă a Vestului şi ce au făcut cu banii.
În judeţele Timiş şi Arad s-au plătit până cum 15 milioane de euro pentru 170 de hectare de teren expropriate. Plăţile s-au făcut pentru tronsonul Nădlac-Remetea Mare. Pentru Remetea-Lugoj-Deva s-au stabilit în mare parte cei care vor fi expropriaţi, dar nu s-au făcut încă plăţile.
În zona localităţii Remetea aproximativ 40 de persoane şi-au luat banii. Unuii au primit mai mult, alţii mai puţin, în funcţie de terenul pe care l-au avut în calea autostrăzii. Adrian Cioca are în total cinci hectare de pământ. Dacă prin terenul unora autostrada trece pe trei hectare, la Adrian Cioca autostrada „calcă” doar 18 ari (1.800 mp) pentru care a primit aproximativ 17.000 de euro.

                                        

image
image

Şi-a forat fântână de 2.500 de euro

Din banii pe care i-a primit pentru teren, Adrian Cioca a început renovările la casa veche de aproximativ 40 de ani. „Îmi fac aici în spate o construcţie, o baie, o bucătărie, încă o cameră şi o anexă. Până acum am cheltuit aproximativ 11.000. E gata construcţia în roşu. Îmi mai trebuie uşile, gresia şi faianţa, plus finisajele”, a explicat Adrian Cioca.
Bărbatul şi-a mai făcut în curte şi o fântână adâncă de 100 de metri care l-a costat aproximativ 2.500 de euro. „Mă mai ajută şi fiul meu care este instalator şi care acum are o firmă de instalaţii”, a mai spus Adrian Cioca.

                                         

image
image

Resturi de pământ nefolositoare

Chiar dacă este bucuros că a reuşit să primească 17.000 de euro pe un teren care în urmă cu puţin timp nu valora foarte mult, Cioca are şi o nemulţumire. „Mie mi-a tăiat terenul oarecum în diagonală, iar la unul din colţuri nu am acces pentru că nu este drum care să ducă la el”, a spus bărbatul.
Acesta este acum pensionat pe caz de boală, după ce, înainte de Revoluţie, a fost secretar la Uniunea Tineretului Comunist (UTC), iar mai apoi lăcătuş şi muncitor la diferite fabrici din oraş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite