Timişoara: Îmbătrâneşte frumos cu banii de pe autostradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Îmbătrâneşte frumos  cu banii de pe autostradă
Timişoara: Îmbătrâneşte frumos cu banii de pe autostradă

Bărbatul şi-a depus banii  la bancă şi merge, lunar,  să ridice dobânda,  care, pe lângă pensie,  îi rotunjeşte veniturile.

Ziarul „Adevărul de Seară” continuă să vi-i prezinte pe oamenii care stau în calea Autostrăzii Vestului şi primesc pentru asta mii sau zeci de mii de euro. Printre ei sunt şi bogaţi ai satului, proprietari a zeci de hectare de pământ, dar sunt şi bănăţeni simpli care au avut câteva parcele în câmp, terenuri ce s-au transformat peste noapte în mici comori.

Din Remetea Mare, agricultorii care trăiau din munca la câmp au fost cei expropriaţi. Lia „lu’ Moraru”, Nelu Străuţ sau Adrian Cioca, alias „Adrian a lu’ Lazăr” au primit sume importante în euro. Vasile Ignat este un alt fericit câştigător, din aceeaşi localitate, al lozului norocos de pe autostradă. Acesta a încasat, pentru 1.800 de metri pătraţi, 15.000 de euro din care vrea să îmbătrânească fără griji.

Depozit la bancă

Banii lui Ignat, obţinuţi pentru exproprierea terenului aflat pe traseul autostrăzii, sunt într-un cont la bancă unde „fac pui”. Acasă nu ar da siguranţă proprietarului. „Nu-i ţin sub pernă că nu am nevoie să vină să îmi dea cineva în cap”, a spus bărbatul în vârstă de 58 de ani.

Bănăţeanul lucra zeci de hectare de pământ, dar a renunţat şi acum vrea să aibă o bătrâneţe liniştită, mai ales că fii lui sunt „aranjaţi”. „Am depus banii la CEC, pentru că nu are rost să distrug banul. Aşa pot trăi numai din dobândă”, a spus Vasile Ignat. Cel puţin pentru moment, orice plan de investiţii este blocat.

„Pentru ce să mai investesc la vârsta mea, când am proteze în amândouă picioare? Poate vreodată o să renovez ceva acasă. Nu văd pentru cine să mă omor. Când am chef, mă duc şi mă pun în pat, mă uit la televizor, mă duc la pescuit”, a explicat Ignat.  Acesta, ca şi alţi proprietari, are o singură nemulţumire: accesul la terenul rămas după expropriere este foarte greu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite