Imagini spectaculoase despre ştiinţa şi tehnica aeronauticii la aeroportul "Traian Vuia"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inedita expoziţiei de fotografie intitulată “Culisele aeronauticii europene” este deschisă de astăzi la Aeroportul Internaţional Timişoara.

În organizarea Centrului Cultural Francez, se va deschide, astăzi, la aeroport, expoziţia de fotografii, ştiinţă şi tehnica “Culisele aeronauticii europene”, realizat de Antoine Gonin. Expoziţia oferă o viziune spectaculoasă a tehnologiei dezvoltate de grupul European Aeronautic Defence & Space Company (EADS).

După ce a făcut studii în fotografie, Antoine Gonin - născut în 1951 – s-a specializat în imaginea industrială şi publicitară. A străbătut Europa în lung şi-n lat pentru a realiza aceste fotografii care ilustreaza principalele sectoare de activitate ale EADS. De-a lungul anilor a ştiut să capteze imagini spectaculoase, fie că este vorba despre cel mai mare avion de pasageri din lume, despre supraconductori sau despre avioane în tuneluri de vânt.


image

Expoziţia, găzduită în holul Aeroportului Internaţional Timişoara, este pusă la dispoziţie de Ministerul de Afaceri Externe din Franţa, Departamentul de cooperare ştiinţifică şi tehnică. Această expoziţie compusă din 24 de fotografii oferă o viziune spectaculoasă asupra tehnologiei dezvoltate de grupul European Aeronautic Defence & Space Company.

Cine este EADS?

Lider mondial în aeronautică, spaţiu, apărare şi servicii asociate, EADS a fost înfiinţată în iulie 2000 prin fuziunea dintre Aérospatiale Matra S.A. (Franţa), Construcciones Aeronáuticas S.A. (Spania) şi Daimler Chrysler Aerospace AG (Germania). EADS a înregistrat în 2005 o cifră de afaceri de 34,2 miliarde de euro şi are în jur de 113 000 de angajaţi în toată lumea.

image

Grupul EADS înclude constructorul de avioane Airbus, cel mai mare producător de elicoptere din lume, Eurocopter şi liderul mondial în domeniul proiectilelor teleghidate, MBDA. Este totodată partenerul principal al consorţiului Eurofighter, contractorul lansatorului Ariane, arhitect al aeronavelor de transport militar A400M şi cel mai mare partener industrial pentru sistemul european de navigaţie prin satelit, Galileo.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite