Imagini în direct din cuşca ursului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişorenii pot urmări animalele de la Grădina Zoologică de la birou sau de acasă, din faţa calculatorului. Cuşca ursului este prima locaţie de la Zoo în care Primăria Timişoara vrea să monteze camere web.

Lucrările de modernizare de la Grădina Zoologică au fost finalizate în urmă cu trei ani, când obiectivul a fost inaugurat, chiar de Ziua Copilului. Proiectul de la Zoo a căutat să creeze un mediu natural, însă numărul de animale a rămas redus, din cauza spaţiului insuficient. Primăria trebuie să facă un schimb de terenuri cu Direcţia Silvică, troc ce ar permite dezvoltarea zonei Africa.


Până atunci, Zoo Timişoara are un proiect de actualitate prin care vrea să monteze camere web şi să transmită imagini din cuştile animalelor în direct, prin Internet. „Vrem să îi atragem mai mult pe oameni spre natură, iar imaginile să-i convingă să vină să viziteze Grădina Zoologică”, a spus şeful de la Zoo, Mihăiţă Afrenie.


Camere de 20.000 de euro


Afrenie a mai spus că pentru început pe Internet vor fi transmise imagini de la urşi, urmând ca proiectul să fie extins în funcţie de priza pe care o are la public. Grădina Zoologică din Timişoara are un parteneriat cu cea din Szeged, iar acolo proiectul este mult mai avansat. Camerele video care vor fi montate la Zoo costă aproximativ 20.000 de euro şi vor fi cumpărate din bani europeni. „Trebuie finalizat caietul de sarcini, organizată licitaţia, iar în aproximativ o lună sperăm să înceapă lucrările”, a mai spus Afrenie. Proiectul de montare a camerelor web este salutat şi de psihologul Zoltan Bogati, care crede că imaginile de la Zoo transmise pe Internet nu îi blochează pe copii în faţa calculatorului. „Ideea promovării este bună, mai ales pentru copiii de la oraş. Poate avea numai un efect pozitiv”, a spus psihologul.


Acesta consideră că montarea camerelor poate stopa actele de violenţă asupra animalelor sau furturile, mai ales că Grădina Zoologică nu a dus lipsă de vizitatori necivilizaţi. Imediat după deschiderea grădinii, o raţă a fost omorâtă după ce un vizitator a aruncat cu o piatră.

Leii, ţinuţi la înghesuială


Organizaţiile de protecţie a animalelor au reacţionat dur de-a lungul timpului vizavi de situaţia leilor care sunt înghesuiţi în cuşti metalice. La un moment dat chiar au fost propuneri ca leii să fie eutanasiaţi, însă îngrijitorii încearcă să compenseze spaţiul mic cu mâncare bună, motiv pentru care leii s-au şi îngrăşat „în arest”. Schimbul de terenuri dintre Primărie şi Romsilva poate rezolva şi problema leilor.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite