Specialist imobiliar: „Piaţa imobiliară este asemeni unui magazin după reduceri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anii de criză au curătaţ piaţa de speculanţi, dar este nevoie, în continuare, de reguli clare, spun consultanţii imobiliari. Aceştia avertizează că bănăţenii care vor să investească în locuinţe sau terenuri nu trebuie să se aştepte la mii de oferte bune la preţuri foarte mici în această perioadă, întrucât băncile vor să protejeze bunurile pe care le deţin.

„Suntem într-o perioadă asemeni unui magazin de haine după reduceri. Sunt preţuri mici, dar nu găseşti numărul potrivit", a explicat consultantul imobiliar Ilias Papageorgiadis, prezent la Timişoara cu ocazia lansării campaniei „Imobiliarele sunt bune". Acesta a declarat că în anii de boom imobiliar, pe piaţă şi-au făcut loc o serie de neprofesionişti şi că în acest domeniu, „toată lumea le-a ştiut pe toate". „Imobiliarele reprezintă o industrie enormă, nu sunt pentru toată lumea", a mai spus Papageorgiadis.

Consultantul imobiliar a explicat că, pentru ca piaţa  să poată înainta spre bine, greşelile trecutului nu mai trebuie repetate. Potrivit acestuia, vechea generaţie de dezvoltatori imobiliari a construit „pentru vise", în timp ce noua generaţie trebuie să construiască „pentru realitate".

Anii cei mai dificili pentru piaţa imobiliară din Timişoara au fost 2009-2010, iar situaţia din perioada 2007-2008 este una care nu se va mai întoarce nici în zece ani. Potrivit specialistului imobiliar, în prezent, Timişoara nu are un rol important rezidenţial, dar zona sa industrială este situată printre primele poziţii din ţară, alături de Bucureşti şi Cluj. „Timişoara va urma Bucureştiul, deoarece investitorii care se vor întoarce, se vor concentra mai întâi asupra capitalei, dupa se vor orienta către oraşele secundare", a explicat Ilias Papageorgiadis. „Ne aşteptăm ca Timişoara să fie printre liderii pieţei imobiliare în ceea ce priveşte atragerea de investitori străini în 2012 şi 2013", a adăugat consultantul imobiliar.

Acesta a explicat că pe sectorul rezidenţial, o creştere spectaculoasă nu va avea loc. „Problema pe care mulţi nu au inţeles-o este că în 2007 - 2008, investitorii au fost obişnuiţi să vină în Romania, să cumpere la orice preţ, astfel am ajuns să fim răsfăţaţi, iar aceştia au plecat şi nu au mai prezentat interes pentru ţara noastră. Ca să se reîntoarcă, trebuie să le oferim proprietăţi la preţuri foarte atractive şi serioase", a mai precizat consultantul imobiliar Ilias Papageorgiadis.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite