Ianis Zicu, un gol la 111 minute. Alexa şi Pantilimon cei mai bine plătiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ianis Zicu, care a sosit în această vară la Poli este golgeterul echipei cu nouă reuşite. Pe locul secund în clasamentul golgeterilor este Mircea Axente, care a lăsat Oţelul Galaţi pentru a reveni acasă la Timişoara.

Finalul de sezon înseamnă întotdeauna şi perioada în care trag linie şi statisticienii. În prima parte a Ligii I, 25 de jucători au fost folosiţi de antrenorii echipei. Cele mai multe minute le-au petrecut în teren sunt căpitanul Dan Alexa şi portarul Costel Pantilimon, ei totalizând 1.440 de minute. Conform algoritmului realizat de patronul Marian Iancu, cei doi sunt şi cei mai bine plătiţi jucători de la echipă. “Noi nu aveam primă de meci, ci doar de obiectiv. Spre exemplu, un jucător ia 60 de euro pe minut în campionat dacă sunt angrenaţi în Champions League şi 40 de euro dacă suntem în Europa League. La finalul anului, unii pot câştiga lejer între 150 şi 200 de mii de euro, în funcţie de minutele jucate”, a mai spus Iancu.



Axente are cele mai multe meciuri

Dan Alexa

Astfel, în acest tur de campionat, Alexa şi Pantilimon au câştigat 57.600 de euro din prezenţa lor pe teren. În schimb, Mircea Axente a bifat cele mai multe meciuri, atacantul fiind pe gazon în toate cele 18 partide. Cele mai puţine meciuri bifate în acest campionat pentru Poli au fost Pedro Taborda şi Alexandru Popovici, câte doup meciuri şi brazilianul Eder Bonfim, care a ajuns între timp la Steaua şi Gueye Mansour, care s-a accidentat în meciul de cupă cu Juventus Bucureşti, cu câte un meci.



Zicu e golgeter


La capitolul goluri marcate, Ianis Zicu este în frunte, cu nouă reuşite. Jucătorul venit la Poli Timişoara în această vară a marcat, în medie, un gol la 111 minute! Mircea Axente este pe locul doi în topul golgeterilor, cu 5 puncte. Atacantul a părăsit în această vară Oţelul Galaţi, echipă cu care ar fi fost în acest moment lider în Liga I. Cehul Lukas Magera a marcat de trei ori, iar Curtean, Scutaru şi Dorin Goga au câte două reuşite. Câte un gol au reuşit Helder, Contra, Chiacu, Popovici, Nikolic, Cisovsky şi Luchin.



Mansour, trei luni la recuperare

Atacantul senegalez Gueye Mansour se află la Roma, de la începutul lunii decembrie, unde a fost operat la ligamentele încrucişate de la genunchiul drept. Medicul echipei, Teymoor Ahmadi l-a însoţit la clinica “Villa Stuart”, acolo unde jucători celebri ca Mutu, Chivu sau Totti au efectuat procesul de recuperare după accidentări. “Condiţiile de la clinică sunt excelente. Am fost sprijiniţi foarte mult de doctorul Bruno Turchetta, cel care ne-a acordat toată susţinerea necesară. Mansi va sta la această clinică în următoarele trei luni, iar apoi va putea reveni pe teren”, a spus Ahmadi.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite