Iancu - primărie, o iubire cu acte în regulă. Cojocari vrea excursii pe bani publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contractul prin care primăria susţine echipa de fotbal se reînnoieşte. După precedentele în care finanţatorul echipei timişorene tuna şi fulgera la adresa autorităţilor locale, una dintre clauze îl reduce la tăcere. O altă cundiţie impusă de autorităţi este includerea reprezenatnţilor primăriei în deplasările echipei.

În şedinţa de Consiliu Local de la sfârşitul acestei luni, aleşii locali dezbat proiectul de finanţare a echipei de fotbal cu 9.000.000 de lei (2,5 milioane de euro) pentru actualul sezon competiţional. Municipalitatea timişoreană intenţionează să prelungească finanţarea pentru FC Timişoara, însă numai în anumite condiţii.

Una din prevederi este ca minimum 10 procente din contribuţia primăriei să fie folosite pentru Centrul de Copii şi Juniori. „Sunt nişte modificări pe care nu le putem face decât cu acceptul clubului. Sunt nişte chestiuni în plus, mai bune decât varianta iniţială de contract. Acum doi ani, când s-a făcut contractul, nu ştiam cum o să evolueze lucrurile şi au apărut idei de îmbunătăţire. Sunt chestiuni legate de modul de predare a actelor absolut normale”, a spus viceprimarul Adrian Orza.

Acesta a făcut şi o propunere pentru eliminarea tensiunilor dintre club şi autorităţi. „Prin atitudinea, comportamentul si manifestările lor, conducătorii, jucătorii şi angajaţii Clubului FC Timişoara vor promova un climat de fair play şi nu vor afecta imaginea Municipiului Timişoara”, este propunere viceprimarului.

Excursii europene pe bani publici

Adrian Orza îşi motivează propunerea prin dorinţa de a elimina scandalurile. „A fost propunerea mea personală. E bine să se prevină. În fotbalul din România şi nu numai există o mocirlă continuă. Articolul ăsta transmite următorul mesaj: să nu ne băgăm în mocirlă”, a spus Orza. „Nu sunt iniţiative ale clubului. Dacă aşa vor ei, nu mă deranjează cu nimic. Dacă lucrurile sunt fireşti, de bun-simţ şi nu ating drepturile la exprimare nu e nicio problemă. Am încredere că sunt lucruri normale pe care o să ni le asumăm”, este poziţia lui Marian Iancu.

O altă propunere a primăriei este introducere pe lista de delegaţi a unor „reprezentnaţi ai municipalităţii”. „Nu mi se pare normal. Nu ştiu cine a introdus-o, probabil domnul secretar. Nu agreez ideea. Cine vrea să meargă la meciuri, să meargă pe cheltuiala proprie”, a spus viceprimarul Adrian Orza. Secretarul Ioan Cojocari vede ceva absolut normal ca pe lista cu delegaţi ai clubului să fie introdus şi un om al primăriei. „E normal să meargă cineva cu echipa să vadă condiţiile de cazare, de hrană. Oricum nu a fost nimeni până acum”, a spus secretarul Ioan Cojocari.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite