Iancu: „Mi-au luat plăcerea de a urmări fotbal”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele de la „Poli” Timişoara acuză forţe obscure şi interesate care pun beţe în roate echipei de fotbal. Marian Iancu este decis să rămână la clubul bănăţean cel puţin până va recupera palmaresul, chiar dacă echipa nu va mai fi la fel de puternică.

Contul de un milion de euro blocat de Fiscul timişean dă bătăi de cap clubului, care este somat să plătească o datorie de trei milioane de euro pe loc şi nu eşalonat, aşa cum au cerut oficialii echipei. „Autorităţile trebuie să răspundă pentru ceea ce au inventat, o normă care nu se aplică niciunde în ţara asta. Ne vor impinge la faliment, apoi îi vom da în judecată, iar atunci se vor afla multe, pentru că procesele sunt publice, nu se pot ascunde cum fac acum. Când veţi vedea documentele, când veţi vedea câtă răutate e la mijloc, îmi veţi da dreptate”, a spus Iancu la emisiunea „Fotbal alb-violet” de la Analog TV.

Acesta consideră că interese mai mari sunt în spatele beţelor în roate pe care clubul le resimte în această perioadă. „Dacă s-ar aplica identic şi la alţii ce e la noi acum, deja n-ar mai fi existat echipe de fotbal în Liga 1. Mie mi se pun acum în cârcă datorii ale clubului din perioada lui Doboş, când cu totul altă companie se ocupa de echipă. Din cauza refuzului reeşalonării, suntem în pragul suspendării, vom vedea zilele următoare. Poate i-am deranjat pe unii pentru că de multe ori am spus lucurilor pe nume”, a explicat preşedintele alb-violet.

Vor cădea capete


Fără să dea nume, Marian Iancu a lăsat să se înţeleagă că urmează vremuri grele pentru anumite persoane din Timişoara. „Se instrumentează la Bucureşti un dosar de spălare de bani din 2001. Nu ştiam de acest dosar, însă am fost chemaţi ca parte interesată. Este vorba de bani proveniţi din indemnizaţiile de formare ale unor jucători, pe care Zambon nu i-a trecut în contul clubului, ci au ajuns la nişte oameni din Timişoara”, a dezvăluit patronul de la „Poli”.


Acesta este de părere că în şase luni problema palmaresului va fi rezolvată. „Voi aduce palmaresul acasă, pentru că am promis, iar când veţi vedea adevărul, veţi înţelege de ce se întâmplă unele lucruri acum. În iarnă probabil se va termina această poveste”, a declarat Marian Iancu.

Problemele provocate la club de părţi interesate, conform preşedintelui, l-au făcut pe Iancu să nu mai simtă emoţiile startului unui nou sezon. „Nu mai am plăcere să conduc echipa asta, nu mă mai uit la fotbal, mi-au furat plăcerea, m-au făcut să-mi fie scârbă. Suporterii sunt extraordinari, mă simt foarte bine în mijlocul lor, acest oraş merită mai mult, dar sunt oameni aici care doar distrug”, a spus finanţatorul de la „Poli”.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite