INVESTIŢII Biserica Sârbă mai renovează două clădiri din centrul Timişoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Faţada clădirii din Piaţa Unirii (dreapta) a costat 280.000 de euro
Faţada clădirii din Piaţa Unirii (dreapta) a costat 280.000 de euro

Piaţa Unirii se schimbă încet-încet. După renovarea mai multor clădiri, lucrările de investiţii de aici continuă cu două noi lucrări ale Episcopiei Ortodoxe Sârbe din Timişoara.

Vicariatul Sârbesc din Piaţa Unirii a dat startul renovărilor din Piaţa Unirii. Clădirea renovată ca la carte a fost exemplu pentru următorii proprietari, care au investit în regie proprie sau sprijiniţi de primărie. Potrivit siteului Primăriei Timişoara, sârbii nu se opresc şi continuă investiţiile. Sursa citată arată că Episcopia Ortodoxă Sârbă din Timişoara a obţinut autorizaţie de construcţie pentru refacerea a două faţade de pe strada Emanoil Ungureanu 10 şi Piaţa Unirii 4.

Un alt exemplu de bună practictă este al unui proprietar de pe strada Vasile Alecsandri numărul 3, care a refăcut faţada lăsată în paragină fără a aştepta mila primăriei. De asemenea, în toamnă au fost filanizate lucrările de refacere a unei faţade din Piaţa Unirii. Până ca Timişoara să arate ca un oraş european din punct de vedere al clădirilor istorice mai este foarte mult timp, cele mai multe imobile fiind un pericol pentru cetăţeni.
 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite