INIŢIATIVĂ Valoarea familiei este promovată la muzeu, prin istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul de Artă din Timişoara şi Muzeul Presei „Sever Bocu” din Timişoara aduc la cunoştinţa publicului timişorean istoria marilor familii din Banat, care au avut un rol deosebit în societate.

Istoria familiilor de renume din Timişoara va fi dezbătută din scoarţă în scoarţă. Muzeul Presei din Jimbolia organizează lunar conferinţe despre familiile care au făcut istorie în Timişoara. Prima întâlnire de acest gen are loc vineri de la ora 17.00, la Muzeul de Artă. Cu această ocazie vor fi prezentate poveştiile familiilor de renume din Timişoara, dar şi imagini cu cei care reprezintă subiectul discuţiilor.



Primele personalităţi a căror viaţă şi activitate vor fi analizate sunt Coriolan Baltă (1881 - 1946) şi Vasile Zbegan (1892-1973). Coriolan Baltă a fost prefect al judeţului Timiş, primar al Timişoarei, prim-pretor al plasei centrale, senator din partea Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat şi conducător al Vechii Asociaţiuni Funebrale din Timişoara, care a cumpărat patru clădiri în Timişoara. Vasile Zbegan a fost cumnatul lui Coriolan Baltă şi a fost absolvent al Universităţii din Praga, director la Uzina de Apă şi profesor la Institutul Politehnic Timişoara. Unul din scopurile acţiunii este de a promova valorile familiei.   

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite