INEDIT Fotbalistul care a dat ghetele pe șevalet GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogdan Preutescu a jucat timp de 16 ani fotbal, însă și-a agățat ghetele în cui într-un moment în care era floarea vârstei sportive. Acum își câștigă existență făcând portrete cu creion.

Timișoreanul Bogdan Preutescu s-a apucat de fotbal de mic copil. Avea doar șase ani când s-a înscris la clubul Auto, cunoscut în zonă ca o veritabilă pepinieră. De-a lungul timpului a mai jucat la UMT, Sârbianca Giuchici, la juniorii celor de la Dinamo, iar apoi la Calor, în Divizia C.
“La juniorii lui Dinamo am jucat când am avut 17 ani. A trebuit să mă întorc la Timișoara pentru că nu am putut să mă transfer cu școala. În cariera mea, cei mai mulți ani i-am petrecut la Auto. Am jucat acolo timp de 8 ani”, a declarat Bogdan Preutescu.



A fost un jucător talentat. Juca pe postul de mijlocaș sau atacant, iar în timpul liceului a fost chiar o mică vedetă a școlii. Când mulți fotbaliști se află în floarea vârstei sportive, Bogdan Preutescu a ales să își agațe ghetele în cui. “Am avut ceva probleme la gleznă și trebuia să stau mult pe tușă. Chiar dacă eram accidentat, m-am supărat că nu am fost luat în cantonamentul din Italia, de cei de la Calor. Așa că am decis să mă las. A fost greu să mă obișnuiesc cu ideea că nu mă mai duc pe teren”, a mai spus Preutescu.



“Desenez de când mă știu”

După ce s-a lăsat de fotbal, Bogdan Preutescu a descoperit că poate face carieră cu desenul. Spune că mereu i-a plăcut să deseneze, dar niciodată nu s-a gândit că va ajunge să trăiască din asta. Bănățeanul realizează cu creonul portrete, machete și cam orice desen la comandă. Talentul său deosbit a atras rapid atenția în Timișoara, iar acum tânărul de abia face față comenzilor.



Vezi galerie foto cu portretele realizate de Bogdan Preutescu

“Desenez de când mă știu. Puteam să desenez orice. Mână aveam. După ce m-am lăsat def otbal am făcut un portret peietenei mele. Atunci mi-am dat seama că asta este calea. Așa am început să cer și bani. Acum primesc comenzi din toată țara. Lucările mele costă între 50 și 300 de lei”, a mai spus Bogdan Preutescu.

Pentru că era interesat doar de fotbal, Bogdan Preutescu nu făcut decât o școală profesională, specializarea electromecanic, însă acum recuperează liceul, pentru că se gândește să mergă și la o școală de arte.






image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite