Timişoara: Diana Hreniuc organizează cursuri festive cu robe şi toci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Diana Hreniuc organizează cursuri festive cu robe şi toci
Timişoara: Diana Hreniuc organizează cursuri festive cu robe şi toci

Diana Hreniuc este o tânără de 26 de ani care a fost influenţată de nereuşita cursurilor festive de la facultate, astfel că a decis să deschidă o afacere cu robe şi toci

Diana a absolvit două facultăţi, însă, aidoma multor tineri din ziua de azi, nu a reuşit să pună în practică cele învăţate. Ba mai mult, de fiecare dată când a venit vorba de absolvire, dezamăgirea a fost cruntă. După ce a terminat „literele”, a simţit pe propria piele ce înseamnă un curs festiv organizat bătrâneşte.
La cursul festiv ne-au băgat pe toţi în Aula Magna. Nici măcar nu am intrat în sală, decât atunci când s-a făcut prezentarea secţiei noastre. Şi noi, şi părinţii am stat pe culoare. Nu a fost organizare”, a declarat Diana Hreniuc.

La absolvirea celei de a doua facultăţi, nici măcar nu s-a mai dus, pentru că nu dorea să mai treacă din nou prin umilinţe. Şi-a dat seama că ar putea face ceva pentru studenţii care se află pe final de an. Astfel, a pus la punct o afacere, alături de prietenul ei, care este IT-ist, în care organizează cursuri festive ca la carte. „E un job sezonier, dar care implică multă muncă”, spune Diana Hreniuc. „Am căutat să facem ceva ce nu există pe piaţă în acest fel”, a adăugat tânăra.

Ofertă variată pentru orice student

Nu şi-a închipuit cât de greu îi va fi. „Umblăm după contracte, în şcoli e debandadă generală. Secretarele nu au informaţii, e greu de luat legătura cu studenţii. Când dăm de un şef de an ne punem la negocieri, avem pachete, tot felul de nebunii, de la eşarfe personalizate, diplome, masă cu şampanie, trandafiri”, a spus Diana Hreniuc. Deşi job-ul ei este unul sezonier, timişoreanca începe de pe acum să lucreze pentru cursurile festive care vor avea loc de abia în vara anului viitor. Noutatea absolută este închirierea de robe şi toci.
Momentan avem 300 de bucăţi, dar o să mai facem în funcţie de cerere. Anul trecut, la ISE au fost 3.000 de studenţi”, a mai spus Hreniuc.

Diana Hreniuc a lucrat încă din anul doi de facultate ca şi asistent în relaţii publice pe limba franceză. Deşi părinţii o îndemnau să se ocupe de şcoală, ea voia să aibă banii ei de buzunar. Şi chiar câştiga bine, pentru că a început să lucreze cu firme din Franţa.

Masterat în Hexagon

În timpul facultăţii, Diana Hreniuc a studiat timp de patru luni în Franţa, la Lille. A prins o bursă Erasmus, unde a putut vedea diferenţa dintre învăţământul românesc şi cel european. „Acolo, studenţii învaţă să muncească şi să gândească pentru ei. Spre deosebire de ce se întâmplă în învăţământul românesc, nu se axează pe reproducerea textelor şi a cărţilor studiate. Se axează foarte mult pe practică”, a mai declarat Hreniuc.

Întrebări şi răspunsuri

A fost dificilă bursa din Franţa?

Nu mi s-a părut atât de greu, dar e mult mai serios. Practic te pregătesc să te descurci în viaţă. Am avut numai de învăţat. Plus că am păstrat prieteniile cu studenţi din toată lumea. Spre exemplu, cu cei din Lituania şi Slovacia m-am întâlnit vara asta, pentru că au venit la Timişoara.

Cum crezi că va merge cu robe şi toci?

O să meargă. O dată ce am intrat în horă nu vreau să ies. Nu are de ce să nu meargă. Am făcut şi estimările cele mai pesimiste, dar trebuie să meargă. Sunt mulţi studenţi în Timişoara.

De unde aveţi echipamentul?

Robele şi tocile sunt făcute la Bucureşti. Acolo am găsit un preţ bun şi materiale faine. Au un design modern şi sobru. Culoarea robelor este cea tradiţională, neagră şi sunt croite pe patru mărimi.

CV
Diana Hreniuc
Născută: 13.01.1984, Timişoara
Studii: Facultatea de Litere (Engleză-Franceză), Institutul de Ştiinţe Economice.
Experienţă: Organizează cursuri festive
Familie: Necăsătorită

Ce îi place?

Îmi place la nebunie să colind lumea. Oriunde m-aş duce, nu contează. Am şi fost în multe locuri. Spre exemplu, vara la Tenerife, iarna în Austria. De alte hobby-uri nu am timp”, a spus Diana Hreniuc.

Ce nu îi place?

Nu îmi place faptul că sunt drumurile foarte periculoase. De aceea conduc doar dacă este neapărat necesar. E păcat ca nu avem mai multe piste pentru biciclişti”, a mai declarat Diana Hreniuc.


 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite