Hoţul care a furat două sticle cu apă a luat un an de puşcărie cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un timişorean de 30 de ani, tatăl a doi copii, a fost condamnat la un an de închisoare de Judecătoria Timişoara pentru că a furat două sticle de cinci litri pline cu apă de la o fântână.

Doru Iosif Şerban, de 30 de ani, a furat în martie 2009 o geantă dintr-un automobil parcat în în zona Modern din Timişoara. El a luat o piatră şi a spart geamul maşinii, fugind cu prada: o geantă în care se aflau două sticle cu apă. "Erau zece litri de apă, nici nu am putut să fug cu geanta, că era prea grea. Proprietarul m-a văzut, a strigat după mine şi m-am oprit. Mi-a fost ruşine că am furat, dar eram disperat. De câteva luni rămăsesem fără loc de muncă şi eu şi nevasta mea, care lucrase la o fabrică. Am doi copii şi aveam credite de 20.000 de euro, ratele erau neplătite, nu mă angaja nimeni şi eram disperat. Nu ştiu nici acum ce a fost în capul meu când am spart maşina aia", a spus Doru Iosif Şerban.                          

Proprietarul maşinii nici măcar nu a vrut să depună plângere la poliţie împotriva lui Doru Iosif. Cu toate acestea judecătorii l-au arestat preventiv pentru 30 de zile, în primăvara lui 2009, dar ulterior au hotărât să-l cerceteze în libertate. Doru Iosif a fost condamnat la un an de închisoare cu executare, în luna martie, iar zilele trecute a avut primul termen la recursul care se judecă la Tribunalul Timiş. "Sper să nu fac închisoare pentru zece litri de apă. Sper să câştig recursul", a spus Doru Iosif.

"Este aberant să arestezi un om preventiv pentru că a furat zece litri de apă. Şi mai aberant este să îl condamni apoi la închisoare cu executare. Omul s-a angajat imediat după furt la o alimentară unde lucrează şi acum. Încearcă să îşi plătească ratele şi să aibă grijă de familia sa. Ştie că a greşit şi regretă fapta. O să mergem până la instanţa care constată că pedeapsa este disproporţionată în raport cu fapta", a spus Carmen Obîrşanu, avocatul lui Doru Iosif Şerban. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite