Hoţii de capace de canal lucrează în cârdăşie cu firmele de colectare de fier vechi neautorizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul de colectare "Celuloză şi oţel" nu primeşte capace de canal
Centrul de colectare "Celuloză şi oţel" nu primeşte capace de canal

Peste 200 de capace de canal de pe şoselele din Timişoara au dispărut anul acesta şi au fost valorificate. Acestea ajung la firmele de colectare care le sparg şi le vând ca fier vechi.

Furtul capacelor de canal a devenit o veritabilă afacere pentru hoţii de fier vechi. Numai în acest an, societatea Aquatim a numărat dispariţia a peste 200 de capace de pe canal şi un număr dublu de grătare, prejudicial depăşind 80.000 lei. Echipele de intervenţie ale societăţii s-au confruntat în ultima săptămână cu o situaţie specială, şi anume, furtul a peste 40 capace de canal aflate în carosabil şi cinci grătare.

Având în vedere amploarea fenomenului şi gravitatea situaţiei, atenţionăm şi în acelaşi timp facem un apel către poliţie, centre de colectare pentru întreprinderea unor acţiuni de stopare a furtului de capace de canal. Ca măsuri preventive am procedat la sudarea capacelor din zonele vizate de hoţi, însă se pare că această măsură nu este eficientă deoarece capacele continuă să dispară”, a spus Ilie Vlaicu, directorul Aquatim.

Complici cu centre neautorizate

Hoţii de fier au pus ochii pe capacele de canal din Ronaţ, Mehala, Buziaşului şi Fratelia, zone unde există centre de colectare de fier vechi. De regulă, capacele ajung la firme neautorizate, unde se sparg şi amestecă cu alte materiale neferoase.



Noi avem un afiş la intrare unde scrie că nu primim capace de canal. Acum patru ani, era să pice nepoata mea într-o gură de canal, de pe care au furat capacul. Mi-am dat seama ce pericol mare este. Hoţii se duc cu capacele la centrele neautorizate, unde le rup în bucăţi. Apoi e posibil să ajungă şi la mine, dar nu am cum să văd”, a declarat Arpad Gal (foto), administratorul societăţii Celuloză şi Oţel.

Comunitarii au ieşit la vânătoare

Poliţiştii comunitari sunt asaltaţi cu telefoane, prin care sunt anunţaţi de cetăţeni de lipsa capacelor de canale. De multe ori, ei sunt anunţaţi de cei care cad victime hoţilor de capace. „Acordăm o atenţie deosebită acestei probleme. Noi am reţinut curând o persoană care se plimba pe stradă cu un capac de canal. Nu a putut justifica obiectul, astfel că l-am predat poliţiştilor de la Secţia 5”, a declarat Nicoleta Popa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare. Pe lângă capacele de canale, hoţii de fier vechi mai au o preferinţă. Aceştia fură liniile de căi ferate dezafectate, pe care le comercializează la centre de colectare.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite