Timişoara: Hoţii, mai eficienţi decât poliţiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Hoţii, mai eficienţi decât poliţiştii
Timişoara: Hoţii, mai eficienţi decât poliţiştii

Infractorii deţin recordul pe ţară şi sparg mii de case şi maşini, în timp ce anchetatorii îi prind doar în unul din 20 de cazuri. Procurorii timişeni au trimis în judecată doar 123 de hoţi în prima jumătate a acestui an, însă timişenii au reclamat peste 3.000 de furturi.

Mii de timişeni au apelat la ajutorul poliţiştilor în acest an, după ce au fost călcaţi de hoţi. În medie însă, doar un furt din 24 a fost soluţionat de anchetatori.
În Timiş, furturile din automobile, case şi magazine sunt printre cele mai numeroase din ţară. În faţa judecătorilor au ajuns doar 123 de hoţi, dintre care doar 25 au fost arestaţi. Restul spărgătorilor au posibilitatea să fure chiar în timpul procesului, deoarece sunt judecaţi în libertate.

Timişoara, foarte atractivă
„Am trimis în judecată cu 25 de hoţi în plus faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, a spus Ion Braşoveanu, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş. Cu toate acestea, numărul furturilor reclamate în Timiş creşte de la o zi la alta.
Peste 85% dintre loviturile din judeţ au avut loc în Timişoara şi în localităţile din jurul municipiului. „Se fură materiale de construcţii într-o veselie din casele şi vilele în construcţie. Lucrările au fost abandonate în multe şantiere, din lipsă de bani. Materialele au rămas nesupravegheate. Sunt pradă pentru hoţi”, a spus Gabriel Dobra, patronul firmei de construcţii timişorene. Poliţiştii recunosc că Timişoara este vizată de hoţii din toată ţara, însă susţin că de multe ori prejudiciul este mic, iar spărgătorii nu sunt arestaţi. „Mulţi cetăţeni nu îşi iau măsuri minime de precauţie.

Timişenii, cei mai prădaţi români
În cazul furturilor din automobile, lasă bunurile la vedere. Cele mai multe bunuri furate au valoare mică, de câteva sute de lei în cel mai bun caz. Puţini hoţi mai sunt arestaţi pentru că fură, deoarece se consideră că nu reprezintă pericol social şi iar valoare prejudiciului este mică”, a spus şeful Poliţiei Timişoara. Anul trecut, timişenii au fost cei mai furaţi dintre români. Poliţiştii au înregistrat peste 7.000 de furturi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite