Hoţ judecat pentru glonţul din inima unui poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Breazu a fost trimis în judecată şi va primi pedeapsa pentru crima comisă
Gheorghe Breazu a fost trimis în judecată şi va primi pedeapsa pentru crima comisă

Gheorghe Breazu, care în octombrie 2009 l-a ucis pe Tiberiu Sîrbu, va răspunde în faţa judecătorului pentru omor deosebit de grav.

Procurorii timişoreni au finalizat zilele trecute ancheta uciderii poliţistului Tiberiu Sîrbu, de 37 de ani, la mai bine de trei luni de la asasinatul care a avut loc pe o stradă din Sânnicolau Mare. Criminalul, Gheorghe Breazu, de 19 ani, din Cenad, se va întâlni pe 24 martie, pentru prima dată, cu judecătorul care îi va da sentinţa, cuprinsă între 15 şi 25 de ani de închisoare.

Luptă pe viaţă şi pe moarte


Breazu a fost transferat din Arestul Poliţiei Timiş în Penitenciarul Timişoara, iar procesul său se desfăşoară la Tribunalul Timiş. Gheorghe Breazu susţine că, în noaptea de 30 spre 31 octombrie 2009, a încercat să se apere de atacul poliţistului. Agentul Sîrbu i-a urmărit în acea noapte pe Breazu şi pe ceilalţi patru tineri alături de care tânărul spărgea maşini, după ce aceştia au încercat să fure din automobilul poliţistului.

„Cei cinci au fost urmăriţi de poliţistul care şi-a părăsit postul. Clientul meu şi încă un tânăr s-au ascuns într-un şanţ. Ei au fost găsiţi de poliţistul care a început să-i lovească cu bastonul”, a spus Claudiu Ilcău, avocatul tânărului acuzat de crimă. Ucigaşul susţine că a încercat să-l oprească pe poliţist să-l mai lovească pe colegul său şi l-a luat în braţe pe omul legii. „L-a îmbrăţişat din faţă, ca să oprească ploaia de lovituri. Apoi au căzut amândoi în şanţ şi s-au încăierat. Au dus o luptă corp la corp. Clientul meu avea urmele de baston pe tot corpul”, a mai spus avocatul.

Poliţistul a reuşit să scoată pistolul din toc, însă Breazu susţine că l-a prins pe agent de încheietură şi l-a împiedicat să-l împuşte.După ce soţul său a fost ucis, Laura Sîrbu a rămas singură cu o fetiţă în întreţinere şi cu un credit moştenit de la soţul său, de peste 10.000 de euro. Imediat după înmormântarea poliţistului, văduva a depus dosarul de deces la bancă şi a cerut un desfăşurător pentru a vedea cât mai are de plătit. Soţul său, însă, este somat pe telefon să plătească rata la credit, chiar şi după ce a murit. „Vreau să-i cer ucigaşului daune pentru uciderea soţului meu, pentru că noi avem acum datorii de peste 10.000 de euro”, a spus Loredana Sîrbu.

Poliţişti luaţi pe capotă


Peste 30 de agenţi din cadrul Poliţiei au fost agresaţi anul trecut, în timp ce se aflau în patrulare sau în timpul unor controale sau razii. Unul dintre ei este agentul Ion Mircea, de 25 de ani, de la Poliţia Transporturi, care a încercat să verifice documentele unui taximetrist în 17 noiembrie 2009 pe Aeroportul Internaţional Timişoara. El s-a ales cu umărul dislocat, după ce a fost lovit cu maşina de şoferul care a încercat să scape de poliţist.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite