Timişoara: Fanii şi contestatarii Hertei Müller se luptă pe forumuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Fanii şi contestatarii Hertei Müller se luptă pe forumuri
Timişoara: Fanii şi contestatarii Hertei Müller se luptă pe forumuri

La două săptămâni de la câştigarea Premiului Nobel, cititorii români se ceartă online în legătură cu apartenenţa distincţiei.

CITIŢI ŞI:

Românii iau parte la discuţii aprinse, pe forumuri, de cand Herta Müller  a câştigat Premiul Nobel. Cei mai mulţi spun că scriitoarea nu aparţine în niciun fel României şi că distincţia este exclusiv a Germaniei. „Nu e româncă... Degeaba a avut conexiuni cu România, daca a fost lovită de corupţia din Ministerul Culturii! Trezeşte-te! E nemţoaică! Tu nu ştiai că în România au prioritate nulităţile?“, spune Începător20. „Întotdeauna cand apare un eveniment pozitiv legat de un om mai mult sau mai putin român, imediat sărim şi ni-l revendicăm. De ce? E vreun merit al nostru?“, adaugă Laberta.

De partea Hertei Müller

„Femeia asta a suferit foarte mult din cauza regimului trecut. Şi acum acuză faptul că dosarul ei de Securitate nu este desigilat, astfel încât să-l poata accesa şi să vadă cine i-a facut bucuriile. A trebuit să plece din ţară din cauza asta. Ne spune de-acolo, de-afara, că suferim de o grava amnezie, ăa nu ne-am confruntat niciodată în mod onest cu trecuta dictatură. Colac peste pupăză, mai trebuie să vadă şi în zilele astea foşti securişti, de parcă nu văzuse oricum destui“, a spus Pitzifelnic, ţinându-i partea autoarei

Herta Müller a primit recunoaşterea mondială în literatură. Scriitoarea germană de origine română s-a născut în Timiş, în localitatea Niţchidorf, şi a studiat în Timişoara, dar a plecat din România în anul 1987, împreună cu soţul ei de atunci, autorul Richard Wagner.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite