Timişoara: Heroină de jumătate de milion de euro, descoperită de poţiştii antidrog

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de pachete de heroină au fost descoperite ieri într-un automobilul Volkswagen Passat al unui bulgar care se întrepta spre graniţa cu Ungaria.

Cele opt kilograme de heroină au fost scoase, ieri după-amiaza, din portierele automobilului unui cetăţean bulgar. Maşina a fost trasă pe dreapta de ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate pe drumul care leagă Timişoara de Arad. Drogurile urmau să fie trecute graniţa dintre România şi Ungaria pe la Vama Nădlac, spun poliţiştii.
Oamenii legii aveau informaţii că stupefiantele erau camuflate în automobil, iar maşina venea din Bulgaria. După ce au trecut la verificarea amanunţită a autoturismului, care a fost transportat la sediul Poliţiei Timiş, în mai multe locuri special amenajate din caroserie s-au găsit pungi cu un praf suspect de culoare maronie. Când au făcut testele, oamenii legii şi-au dat seama ca aveau de-a face cu opt kilograme heroină pură, împachetată în pungi de plastic.

Heroină turcească în maşină bulgărească


Şoferul automobilului, un cetăţean bulgar în vârstă de 28 de ani, le-a mărturisit speriat poliţiştilor că nu ştia de marfa ascunsă în Volkswagenul Passat. Ofiţerii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara au stabilit, din primele cercetări, că marfa, de foarte bună calitate, provine din Turcia şi urma să ajungă în Italia şi Spania.
Oamenii legii au ajuns la concluzia că şoferul bular era doar un simplu cărăuş, plătit să meargă cu maşina în Occident, fără să ştie că transportă o încărcătură estimată la aproape jumătate de milion de euro. Bulgarul a fost eliberat şi este acum cercetat în libertate, iar poliţiştii încearcă să identifice proprietarii drogurilor.
O doză de heroină se vinde cu 50 de euro pe piaţa neagră a drogurilor din în Timişoara. În perioadele de criză însă, când marfa lipseşte, o doză poate ajunge şi la 70-80 de euro.

Ultima captură de jumătate de milion


Ultima capură impresionată de heroină a fost realizată în Timiş, în 2005, când poliţiştii de frontieră timişeni au confiscat 13 kilograme de heroină. Ei au interceptat convorbirile telefonice din închisoare ale unui cetăţean turc, care dirija transportul de stupefiante de la Băile Herculane cu intenţia de a comercializa marfa pe piaţa occidentală. Stupefiantele au fost capturate de poliţişti, care au reţinut transportul înainte ca acesta să părăsească ţara, tot pe la graniţa cu Ungaria.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite