Haos printre taximetriştri: teoretic sunt nemulţumiţi de tarife, dar nu au participat la propriul protest GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă, taximetriştii din Timişoara ar fi trebuit să se întâlnească pentru a protesta împotriva deciziei primăriei de plafonare a preţurilor per kilometru şi de eliminare a taxei de călătorie în afara oraşului. Doar o mână de taximetrişti s-au strâns la protest.

Chiar dacă protestul a fost organizat de mai multe zile, doar 30 de taximetrişti au apărut la locul întâlnirii. Nervoşi, şoferii profesionişti s-au plâns de faptul că sunt la un pas de faliment, ei ajungând cu tot mai puţini bani acasă. Ei spun că timişorenii încă sunt obişnuiţi cu criza, astfel că tot mai puţine persoane îşi permit luxul de a călători cu taxi-ul. În plus, taximetriştii se plâng de faptul că preţul benzinei şi motorinei a crescut, pe când tariful practicat de ei a rămas acelaşi.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

image

"Nici la service-urile auto nu te poţi duce cu mâna goală şi la cum arată drumurile din oraş, dar şi din judeţ, în fiecare lună lăsăm câteva sute de lei. Nimeni nu îţi oferă vreo reducere doar pentru că eşti taximetrist", s-a plâns Eugen Teodor, taximetrist independent.

Chiar dacă nemulţumirile din breaslă sunt mari, doar 30 de persoane s-au strâns la protest. "Avem cheltuieli cu amortizarea maşinii, cu forţa vie, cu întreţinerea vehiculului. La tarifele actuale, eu ies în pierdere cu 60 de bani la fiecare kilometru parcurs. Legea spune că tarifele trebuie stabilite de fiecare transportator autorizat, dar preţurile sunt plafonate în oraş. Mă nemulţumeşte impasibilitatea primăriei, care nu are grijă de noi. Nu există o concurenţă reală între taximetrişti. Mulţi dintre noi suntem datori la pensii, la finanţe şi la sănătate", a spus Sandu Iuliu Cristea, alt taximetrist timişorean.

image

Nici posibilitatea eliminării taxei de exterior nu îi încântă pe taximetrişti. "Dacă cineva o să îşi propună să ajungă la Arad, eu personal am să îl transport până la plăcuţa care anunţă ieşirea din Timişoara. Eliminarea taxei ne-ar aduce pierderi imense", a spus Adrian Covaci, alt taximetrist care a participat la protest.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite