Handbaliştii timişoreni vor să atace din nou vârful clasamentului şi cupele europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii alb-violeţi încearcă să treacă echipa de criză şi să ducă din nou HCM Politehnica în competiţiile continentale. Proiectul conducerii clubului bănăţean conturează o construcţie de durată a echipei, care urmează să ajungă în careul de aşi al campionatului în maxim trei ani.

Aflaţi într-o situaţie precară din punct de vedere financiar, bănăţenii au scăpat cel puţin de emoţiile retrogradării. „Nu mai avem emoţii în privinţa retrogradării, pentru că lucrurile s-au simplificat în subsolul clasamentului. Medgidia s-a retras, astfel că va mai retrograda o singură echipă, iar Braşovul are doar un punct momentan. Chiar şi aşa, nu vrem să fim o echipă mediocră şi ne propunem ca obiectiv locurile 7-8”, a explicat Viorel Şerban, preşedintele clubului studenţesc.


„Am trecut prin momente dificile vizavi de ceea ce aşteaptă de la noi, încă trecem prin astfel de momente. Avem responsabilităţi, avem un blazon de respectat, pentru că suntem singura echipă din Timişoara care a câştigat un titlu naţional după Revoluţie, în 1991, şi prima echipă din ţară care a spart hegemonia cluburilor bucureştene”, a declarat conducătorul HCM Politehnica.


Acesta a anunţat conceperea unui plan care să readucă echipa în elita României. „Avem un proiect, iar dacă totul va merge bine din punct de vedere financiar, în doi-trei ani de zile vrem să ajungem din nou în primele trei-patru echipe ale campionatului. Nu se poate deodată, chiar dacă am primi un sac de bani acum, pentru că ideea de bază este să facem o construcţie solidă a echipei”, a mai spus Viorel Şerban.


Sabin Dacău vrea să păstreze tradiţia

Noul antrenor al Politehnicii Timişoara, a pregătit mai mult echipe în România, dar şi loturile naţionale de juniori şi tineret, iar în Banat a ajuns de la CSM Oradea. „Am găsit un club bine pus la punct, administrativ vorbind, iar acesta este un lucru bun, pentru că în România de multe ori sunt probleme din acest punct de vedere. Lotul pe care îl avem e mai mult decât suficient, cel puţin numeric, iar de când am preluat echipa nu au apărut accidentări noi”, a spus Sabin Dacău.


Acesta şi-a amintit de atmosfera de la Timişoara din perioada în care venea în Banat ca jucător şi adversar al politehniştilor. „Timişoara are tradiţie în handbal, îmi amintesc când veneam ca jucător aici, acum 30 de ani, şi nu puteai să arunci un ac în sală”, a declarat Dacău. Altfel, în week-end va avea loc Turneul Banatul, o competiţie amicală la care participă Poli, UCM Reşiţa, Crvena Zvezda şi Pick Szeged.

Drama lui Cristescu: un an pe tuşă

Alex Şimicu a suferit o ruptură musculară gravă în meciul cu Baia Mare, iar de atunci nici măcar nu s-a mai antrenat, făcând o pauză forţată de aproximativ şase săptămâni. În prezent urmează un program de recuperare, dar nu va fi apt de a intra pe teren mai devreme de trei săptămâni.


Mult mai gravă este situaţia lui Adrian Cristescu. Jucătorul ştia deja că va avea nevoie de o operaţie la genunchi, însă investigaţii medicale amănunţite au relevat probleme mult mai grave. Astfel, jucătorul a fost nevoit să se opereze la ambii genunchi pentru a rezolva problemele la menisc şi ligamente încrucişate.  Urmează noi intervenţii chirurgicale, de ligamentoplastie, iar recuperarea va dura între şase şi opt luni. Astfel, Poli nu se va putea baza pe Cristescu pentru mare parte din 2010, absenţa fiind una de marcă, extrema stângă fiind căpitanul echipei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite