Gunoi păzit ca la bancă: Intrare cu cartela la tomberoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii unui bloc din Timişoara şi-au construit o cuşcă unde ţin închise pubelele de gunoi, iar intrarea se face doar pe baza unei cartele de acces. Prima cuşcă pentru tomberoane din Timişoara a fost înălţată în această săptămână, în cartierul Calea Buziaşului.

„Am pus gard, de doi metri pe cinci metri, acoperit cu sârmă, ca să nu ne mai fure boschetarii din gunoaie. Plus că era aici un munte la tomberoane. Acum doar cine stă în bloc intră în cuşca cu tomberoane”, a spus Constantin Zaharia, de 41 de ani, administratorul asociaţiei de locatari din blocul nr. 2 de pe strada Neptun.

Gunoiul este acum sub cheie, iar accesul la tomberone se face doar cu cartelă, iar oamenii din bloc au achitat contravaloarea „casei pentru gunoaie”. Locatarii au plătit aproximativ 15 milioane pentru a-şi ţine gunoiul departe de alţi locatari. Tomberoanele stau pe un strat de ciment, iar construcţia are şi scurgere în canalizarea oraşului, ca ploaia să nu inunde tomberoanele.

„Acum trebuie să vopsim gardul. Trebuie să ne adunăm toţi locatarii să votăm pentru culoarea potrivită a gardului”, a mai spus administratorul care a avut ideea să securizeze accesul la gunoiul locatarilor. „Trebuie să fim civilizaţi. Puţină iniţiativă nu strică niciodată. Ţinem departe boschetarii, avem ordine în guoaie, pe care le colectăm selectiv”, a mai spus administratorul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite