Gripa porcină din Vestul ţării, oprită de vaccin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nivelul judeţului Timiş, cinci persoane au fost depistate ca fiind bolnave de gripă nouă, iar numărul pacienţilor confirmaţi cu virusul AH1N1 a ajuns la 142.

Aproximativ 3.000 de persoane s-au vaccinat în săptămâna ce a trecut, iar Direcţia Pentru Sănătate Publică Timiş a mai cerut Ministrului Sănătăţii încă 2.000 de doze de vaccin Cantgrip. Şi la Arad, numărul total de îmbolnăviri a ajuns la 141. Potrivit reprezentanţilor DSP Arad, şase probe sunt trimise la Bucureşti, pentru care se aşteaptă şi astăzi rezultatul. Categoria de vârstă cea mai afectată, în Arad, rămâne cea cuprinsă între 15 şi 19 ani, cu 40 de cazuri.

Pericolul nu se mai simte

Doar zece cazuri au fost confirmate, în ultimele şapte zile, în Hunedoara. Potrivit medicului Cecilia Birău, directorul adjunct al DSP Hunedoara, oamenii au trecut de punctul critic al gripei noi. „Reducerea numărului de cazuri de noi îmbolnăviri este un efect al campaniei de vaccinare din judeţ. Peste 35.000 de hunedoreni au fost vaccinaţi”, a precizat medicul.

Peste 160 de hunedoreni au fost contaminaţi cu AH1N1 şi doi au decedat. Săptămâna trecută DSP Caraş-Severin a confirmat încă două cazuri. Până acum, virusul AH1N1 a fost depistat la opt persoane, iar o femeie care prezenta complicaţii severe a decedat. Judeţul Bihor a fost ferit de gripa porcină, în ultimele zile. Aici nu a mai fost confirmat niciun caz de contaminare şi tot mai mulţi bihoreni vor să se vaccineze.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite