Greviştii din Timişoara s-au plâns de sărăcie, dar au aruncat cu ouă şi cu bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 500 de sindicalişti au ieşit astăzi în jurul prânzului în stradă şi au protestat în faţa Prefecturii Timiş, cerând „Jos Guvernul!”. Medici, profesori, pensionari şi funcţionari publici au protestat împotriva sărăciei. „Ritualul” protestelor de azi a cuprins şi aruncatul cu ouă şi mărunţiş spre prefectură, printre scandările împotriva sărăciei.

Bugetarii din mai multe organizaţii sindicale au protestat în faţa Prefcturii Timiş. „Jos Guvernul! Jos Udrea! Jos Boc!”, au strigat sindicaliştii furioşi pe măsurile de austeritate. Liderii sindicali i-au îndemnat pe oamenii ieşiţi în stradă să dea câte 50 de bani pentru Guvern, iar oamenii au aruncat cu banii a silă spre clădirea prefecturii. „Păstraţi banii oameni buni! Sunt buni şi ăştia pentru o pâine”, a strigat o bătrână care a reuşit să ajungă la microfon.



Mulţi tineri cu cuţitul la os

Tot la manifestarea de azi, bugetarii au aruncat şi cu ouă înspre clădirea în care îşi are scaunul reprezentantul Guvernului în teritoriu. O noutate a protestelor devenite obişnuinţă la Timişoara este că în stradă au ieşit şi mulţi tineri care au înfruntat ploaia pentru a-şi spune oful.

„Jos prefectul”

Liderii sindicali au venit la proteste mai pregătiţi decât oricând. Amplificarea a fost bună, astfel încât orice participant să audă mesajele de la microfon. „Toată clasa politică este de vină pentru situaţia în care s-a ajuns. Jos Guvernul!”, a transmis unul din liderii de sindicat. Protestatarii au cerut inclusiv „trântirea” prefectului. „Ne-a chemat înăuntru la discuţii. Am plecat pentru că este o bătaie de joc. Prefectul nici măcar nu îşi notează ce îi spunem noi”, a spus liderul sindicatului SANITAS. Acesta a mai făcut apel la profesorii şi medicii din Parlament să ţină cont de solicitările lor. „Spitalele sunt într-o situaţie fără precedent. Spitalul Judeţean din Timişoara, emblematic pentru zona de Vest va ajunge în situaţia să nu mai poată primi bolnavii”, a mai spus liderul SANITAS.



„La mulţi ani pentru copilul Boc”

Răutăţile sindicaliştilor faţă de guvernanţi a mers până la limita grotescului. „Şi pentru că este Ziua Copilului, vrem să-i urăm La mulţi ani copilulului Boc, acest copilul handicapat al ţării”, a spus un alt lider de sindicat. „Cum să înţelegem că e criză şi nu sunt bani, când ei îşi ţin amantele pe mii de euro în hotele de lux din străinătate?!”, a mai transmis un sindicalist de la microfon.

image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite