Timişoara: Grătarele au fost înlocuite cu peşterile (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câţiva timişoreni au ales să facă speologie ca mod de relaxare la sfârşit de săptămână.

Aproape 80 de persoane s-au înscris, acum o lună, la un curs gratuit oferit de Asociaţia Speologică Prusik din Timişoara, ca să înveţe cum să exploreze grote. Jumătate din ei au început să plece încă de ieri, însoţiţi de organizatori, spre Cheile Caraşului. Acolo pun în aplicare tot ce au învăţat la curs.

Se vor căţăra pe stânci, vor intra în peşteri şi vor face fotografii. „Scopul nostru a fost să facem educaţie montană. Am vrut să îi învăţăm pe oameni ce să facă atunci când merg la munte”, a explicat unul dintre organizatori, Csilla Balint.
Timişorenii care s-au hotărât să înveţe câte ceva despre grotele întunecate care merită explorate au aflat noţiuni de bază de topografie, biospeologie şi carstologie.

Lecţii de fotografie şi prim-ajutor

Tinerii au învăţat cum să facă fotografii în peşteră şi elemente de tehnică alpină.  Mare atenţie a fost acordată elementelor de prim-ajutor şi protecţiei mediului. ,,Sunt lucruri care te ajută nu doar atunci când mergi într-o peşteră”, a mai spus Csilla Balint.

Cursanţii au mai ieşit în două ,,ture” cu membrii asociaţiei. Timp de câteva zile au campat în diferite locaţii şi au explorat peşteri. ,,Am făcut  lucruri pe care nu le-am făcut niciodată. Am coborât pe coardă. A fost obositor, dar a meritat”, a spus Raluca Stroe, care a absolvit cursul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite