Timişoara: Grădiniţă ca după război în Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Grădiniţă ca după război în Timişoara
Timişoara: Grădiniţă ca după război în Timişoara

Din cauza lipsei de bani, o grădiniţă a rămas fără acoperiş şi este obligată să funcţioneze din cauza cererilor de înscriere.

Grădiniţa cu program săptămânal numărul 1 din Timişoara ar trebui să fie a doua casă pentru cei 120 de micuţi înscrişi acolo.

Însă, de luni până vineri, copiii dorm, mănâncă şi cresc în doar două clase, unde pătuţurile, măsuţele şi dulăpioarele stau înghesuite şi lasă prea puţin spaţiu de joacă pentru prichindei. Asta din cauză că a doua casă a celor mici nu are acoperiş. Cei peste 100 de prichindei stau înghesuiţi în sălile de clasă de la parter, pentru că doar aici nu plouă.

Ploaia, inamicul numărul unu

Lucrările de reparaţii la acoperiş au început în luna noiembrie, anul trecut, dar în luna martie, anul acesta, totul s-a oprit. De atunci, fiecare ploaie a distrus câte o parte din grădiniţă. Etajul superior arată ca după război.

„Parchetul s-a umflat de la apă şi a pocnit. A trebuit să îl scoatem pentru că era tot mucegăit”, a povestit Vasilica Filip, directoarea grădiniţei.  Mai mult decât atât, instalaţia electrică a luat foc de trei ori şi, cu fiecare ploaie, bucăţi de  faianţă din grupurile sanitare au picat pe rând. „Firma care a câştigat licitaţia nu a mai vrut să construiască, pentru că nu au mai fost bani. Şi aşa, partea din lemn de la acoperiş a pus-o constructorul din banii lui”, a continuat Vasilica Filip.

Grădiniţa arată ca şi cum acum ar fi în construcţie. Plafoanele rămân, pe zi ce trece, fără tencuială, iar uşile şi geamurile nu mai pot fi închise din cauză că sunt vechi şi lemnul s-a umflat de la apă. „Ce ne facem când vine frigul? Nu putem să închidem geamurile şi plouă pe noi”, a exclamat directoarea.

Banii pot fi folosiţi doar la anul

Pe lângă banii primiţi de la guvern pentru extinderea pe verticală, bani care s-au terminat imediat, grădiniţa a mai primit un miliard de lei de la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, bani pe care îi poate folosi abia în 2010 şi atunci pentru a achita constructorului schela de lemn pentru acoperiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite