Grădina Zoo din Timişora s-a îmbogăţit cu un tapir, primit de la Vadaspatak-ul din Szeged FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grădina zoologică din Timişoara s-a îmbogăţit cu un nou exemplar din categoria animalelor rare. Otto are 11 luni şi va putea fi văzut peste câteva zile de stat în carantină

Vizitatorii grădinii zoo vor avea ocazia să vadă un exemplar de tapia, primit donaţie de la gădina zoologică de la Szeged. Tapirul, care îşi are originile în America de Sud, din zona Amazoniană, face parte din categoria animalelor rare şi pe cale de dispariţie. A fost adus la Timişoara chiar de directorul Vadaspatak-ului din Szeged, Robert Veprik.



GALERIE FOTO

 
Timişoara şi Szeged sunt oraşe înfrăţite, iar pe baza bunelor relaţii am adus aici multe animale, în jur de 15-20. Ne bucură când se realizează un habitat nou şi condiţii bune pentru animale, pentru că atunci putem să mai aducem astfel de exemplare”, a declarat Robert Verpik.

Tapia care a fost adus la Timişoara este un mascul de 11 luni, a primit numele de Otto. Adaptarea va fi mai dificilă pentru că a fost luat din jurul părinţilor.

Este important ca în aceste zile să nu fie stresat, să nu se enervere. Se va obişnui, chiar dacă va fi mai greu, având în vedere că a fost luat de lângă părinţi. Are nevoie ca oamenii de aici să se comporte frumos cu el”, a mai spus Verpik.

Habitat special pentru tapir


Directorul de la Vadaspatak de la Szeged, o grădină zoologică aflată printre cele mai dezvoltate din Europa, cu 140 de rase de animale, pe 42 de hectare, promite că va mai aduce la Timişoara şi alte animale, dacă se vor realiza condiţiile de care au nevoie.

„Noi suntem membri în Uniunea Europeană a Grădinilor Zoologie. Dacă avem nevoie de un animal din Germania sau Cehia, totul se rezolvă în trei minute. Ne bucrăm să ajutăm şi grădina din Timişoara. Urmează să mai aducem doi macaci”, a mai spus Robert Verpik.

Adrian Bere, directorul Grădinii Zoo de la Timişoara, a fost fericit să primească primul tapir din România.

„Acest tapir, unic în România, l-am primit pe gratis de la Szeged, cu care avem relaţii foarte bune. A trebuit să punem la punct habitatul, pentru că este o specie protejată, pe cale dispariţie. Tapirul iubeşte apa, este nu numai un înotător bun, ci şi un scufundator. Are nişte membrne între degete. Otto este un exemplar superb. Câteva zile va sta în carantină, dar apoi publicul îl va putea vedea”, a declarat Adrian Bere.

Tapir la grădina zoo din Timişoara
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite