Gigantul petrolier rus Gazprom vrea să investească 20 de milioane de euro la Timișoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gazprom intenționează să intre pe piața românească
Gazprom intenționează să intre pe piața românească

Rușii vor să intre pe piața din România prin Timișoara. Renumita companie Gazprom are de gând să prea platforma industrial Solventul, unde urmează să ridice mai multe depozite de țiței și gaz

Se preconizează una dintre cele mai mari tranzacții din România. Conform siteului www.opiniatimisoarei.ro, gigantul petrolier rus Gazprom intenționează să intre pe piața românească, urmând să investească până în 2012 câteva sute de milioane de euro. Una dintre locațiile vizate de Gazprom este platforma industrial Solventul de la Timișoara.

Rușii intenționează să curețe complet locul pe care se află fostul combinat chimic timișorean, urmând să ridice mai multe depozite de țiței și gaz, scrie www.opiniatimisoarei.ro. Din acestea se vor alimenta mai multe stații de benzină din România, Serbia, Bulgaria și Bosnia Herzegovina.

O echipă managerială si de specialiști ai Gazprom a vizitat deja Solventulsi urmează să inspecteze și conducta de combustibil care legă Timișoara de Pancevo pentru a vedea dacă mai este în stare de functionare. Valoarea investiției este de aproximativ 20 de milioane de euro.

O delegație  ai Gazprom Neft, divizia petrolieră a gigantului rus, și cei ai NIS, subsidiara lor din Serbia, s-au întâlnit ieri la Palatul Victoria cu premierul Emil Boc, căruia i-au transmis că vor să includă România în planul lor de a deveni o companie energetică importantă în sud-estul Europei.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite