Gică Hagi revine la Timişoara cu cea mai tare competiţie rezervată copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gică Hagi a fost antrenorul naţionalei acum zece ani
Gică Hagi a fost antrenorul naţionalei acum zece ani

În perioada 29 mai-1 iunie, Timişoara va fi gazda turneului final a Cupei „Hagi Danone” 2011. Meciurile se vor disputa pe terenul „Ştiinţa” a Universităţii Politehnica.

Ediţia 2011 a Cupei „Hagi Danone” include două competiţii paralele: una adresată juniorilor legitimaţi la cluburile de fotbal, prezintă în calendarul Federaţiei Române de Fotbal (Cupa Hagi) şi una adresată echipelor de fotbal din şcolile generale (Cupa Danone).

La Timişoara vor lua parte opt echipe de club, respectiv câştigătoarele fiecărui turneu zonal, alături de câştigătoarea turneului local Timiş, şi şase echipe şcolare, câştigătoarele turneelor desfăşurate în cele patru zone, campiona şcolilor din 2010 şi câştigătoarea turneului local al şcolilor din Timişoara  Cele 14 echipe vor evolua separat, în două întreceri paralele. Meciurle se vor disputa pe terenurile Bazei Sportive „Ştiinţa” a Universităţii Politehnica.

„Pe data de 1 iunie, de Ziua Internaţională a Copilului, echipa câştigătoare din competiţia cluburilor va întâlni învingătoarea din întrecerea şcolilor, într-un meci care va decide reprezentativa României la finala Danone Nations Cup. Finala mondială se va desfăşura în toamnă, pe celebrul stadion Santiago Bernabeu, din Madrid”, a declarat Dorin Făcşăneanu, din partea organizatorilor Cupei „Hagi Danone”.

Hagi vine după finala Champions League

Gică Hagi va veni la Timişoara direct de la Londra, unde se află pentru finala Ligii Campionilor, dintre Manchester United şi FC Barcelona. „Regele” va fi alături de micii fotbalişti, pentru care a investit foarte mulţi bani. „Este cea mai tare competiţie de fotbal rezervat copiilor de până la 15 ani. Gică Hagi a făcut enorm de mult pentru fotbalul juvenil. Toate echipele care participă la turneul final au cazare asigurată la hotel de minim trei stele. Am ales trei hoteluri în Timişoara”, a mai spus Dorin Focşăneanu.

LPS Banatul şi şcoala din Banloc


Judeţul Timiş are şi în acest an reprezentanţi în finala Cupei „Hagi Daone”. În competiţia cluburilor vor juca fotbaliştii de la Banatul, echipă care a câştigat de trei ori cea mai importantă competiţie rezervată copiilor de până la 15 ani. În finala competiţiei şcolare a intrat Liceul cu Profil Sportiv din Timişoara şi o mare surpriză, Şcoala din Banloc.

La turneul final de la Timişoara vor participa următoarele echipe: în competiţia cluburilor se întâlnesc Universitatea Cluj, Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” Constanţa, Academia de Fotbal „Gică Popescu” Craiova, Ceahlăul Piatra Neamţ, FC Interstar Sibiu, Dinamo Bucureşti, Banatul Timişoara şi ACU Arad. În competiţia şcolilor evoluează Şcoala „Ion Agârbiceanu” Cluj, Şcoala Nr.29 „Mihai Viteaz” Constanţa, Şcoala Nr.7 „Grigore Ghica” Suceava, Liceul „Mircea Eliade” Bucureşti, LPS Timişoara şi Şcoala Generală din Banloc.

Meciurile turneului final de la Timişoara vor avea loc după următorul program:

Duminică, 29 mai:
Cluburi, Grupa A şi Grupa B (de la ora 10.00)
Luni, 30 mai:
Cluburi, Grupa A (ora 9.00-10.00), Grupa B (ora 10.00-11.00)
Şcoli, Grupa A şi Grupa B: (ora 11.00)
Marţi, 31 mai:
Şcoli, semifinale (ora 9.30); cluburi, semifinale (ora 10.00); şcoli, finală (ora 16.00); cluburi, finală (ora 17.00).
Miercuri, 1 iunie:
Supercupa „Hagi Danone” (ora 17.00)

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite