Gheorghe Ciuhandu nu recunoaşte legitimitatea noii conduceri PNŢCD Timiş “Este o manevră abuzivă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al Timişoarei
Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al Timişoarei

Gheorghe Ciuhandu, fostul preşedinte a organizaţiei PNŢCD Timiş, mazilit de Aurelian Pavelescu, reacţionează la scandalul iscat în familia “ţărăniştilor”.

Având în vedere situaţia creată în rândul organizaţiei Timiş a PNŢCD în urma demiterii Biroului Judeţean de Conducere şi a numirii unei comisii interimare avându-l ca preşedinte pe Valentin Moldovan, Gheorghe Ciuhandu a transmis un comunicat prin care îşi arată dezamăgirea faţă de cele întâmplate.

“În urma rezultatelor slabe înregistrate la alegerile locale din acest an, Biroul Judeţean al PNŢCD Timiş, prezidat de mine, a decis să îşi asume responsabilitatea politică pentru acest eşec şi să organizez alegeri pentru noi conduceri ale organizaţiilor municipală şi judeţeană în cursul lunii septembrie a acestui an. La fel cum am hotărât înaintea alegerilor locale să nu mai candidez pentru încă un mandat de primar al Municipiului Timişoara, pentru a lăsa locul unor colegi mai tineri, am anunţat public faptul că, din acelaşi motiv, nu intenţionez să mai candidez pentru o funcţie de conducere în PNŢCD Timiş”, a declarat Gheorghe Ciuhandu.


În cursul zilei de 30.07.2012 era programată o şedinţă ordinară a Biroului judeţean de Conducere, în cadrul căreia urmau să fie stabilite etapele de parcurs în vederea organizării alegerilor interne în partid. În aceeaşi zi, la sediul PNŢCD Timiş a ajuns un fax semnat de Aurelia Pavelescu prin care Biroul Judeţean ales era destituit şi numită o comisie interimară avându-l ca preşedinte pe Valentin Moldovan.

“O astfel de manevră abuzivă a mai avut loc în PNŢCD Timiş în cursul anului 2010, când acelaşi Aurelian Pavelescu a numit un birou de conducere interimar având-o ca preşedinte pe Rodica Vlad. Regretabil este faptul că, dacă în acel birou nu se regăseau ţărănişti, de data aceasta pe listă sunt prezenţi mai mulţi oameni pe care de-a lungul timpului i-am susţinut şi promovat”, a mai spus Ciuhandu.

“Aurelian Pavelescu este un preşedinte nelegitim”

Reprezentanţii aşa-zise conduceri interimare a PNŢCD Timiş au declarat faptul că Gheorghe Ciuhandu va fi numit preşedinte de onoare al organizaţiei Timiş a PNŢCD şi că partidul va participa la alegerile parlamentare într-o alianţă electorală cu PDL.

Nu recunosc şi nu am să girez sub nici o formă aşa zisa comisie interimară condusă de Valentin Moldovan atât timp cât aceasta este numită de către un preşedinte nelegitim al PNŢCD – Aurelian Pavelescu. Din informaţiile pe care le deţin, unii dintre cei nominalizaţi în aşa zisa comisie interimară de conducere nu au fost consultaţi şi nu sunt de acord cu această manevră. Aştept de la aceştia să se delimiteze public de mişcarea lui Aurelian Pavelescu şi Valentin Moldovan şi să acţioneze în spiritul celor stabilite în Biroul Judeţean de Conducere, respectiv pentru organizarea de alegeri interne în cursul lunii septembrie a acestui an, pentru a avea o conducere legitimă care să fie expresia dorinţei membrilor PNŢCD din Timişoara şi judeţul Timiş, şi nu a unui grup care încearcă să uzurpeze PNŢCD”, a mai afirmat Ciuhandu.

Nu vrea alianţă cu PDL şi Băsescu

Fostul primar al Timişoarei nu este de acord cu o alianţă cu Traian Băsescu şi PDL, considerând că aceştia poartă cea mai mare parte din vină pentru situaţia în care a ajuns România astăzi.

Rămân consecvent poziţiilor pe care le-am exprimat de nenumărate ori de-a lungul ultimilor opt ani. Voi combate public orice încercare de asociere a imaginii mele cu susţinerea acestor persoane. Singurul partid în care am fost şi sunt membru este PNŢCD. Toate energiile mele au fost canalizate în ultimii 22 de ani pentru promovarea ideilor şi principiilor acestui partid, atât din prisma acţiunii politice cât şi din a celei din planul administraţiei publice. Cu riscul de a mă expune la o eventuală excludere din PNŢCD, nu voi accepta compromisul şi impostura şi nu le voi gira prin acceptarea  vreunei funcţii onorifice din partea acestui grup care acţionează nu în folosul PNŢCD, ci al propriilor interese”, a transmis Ciuhandu, care internţionează să rămână în PNŢCD.

Nu doresc să fac parte din nici un alt partid, dar nu pot să îmi ascund dezamăgirea faţă de faptul că şi în Timişoara, la fel ca în întreaga societate românească, interesele personale ale unora au ajuns să fie mai importante decât principiile şi idealurile care ar trebui să ne ţină împreună”, a încheiat Gheorghe Ciuhandu.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite