Timişoara: Actorii timişoreni deplâng moartea maestrului Gheorghe Dinică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marii actori ai scenei teatrului timişorean sunt îndureraţi de trecerea în nefiinţă a unuia dintre cei mai mari actori români.

Lumea teatrului naţional a intrat în doliu. Actorii din Timişoara sunt şi ei cutremuraţi de golul pe care Dinică l-a lăsat în urma lui şi şi-au exprimat regretul în ziua în care artistul este înmormântat. „Este o durere imensă, o mare, mare pierdere. Sunt absolut îndurerat, până la lacrimă, pentru că a fost un mare şi deosebit om de teatru. A fost, în primul rând, un prieten, un camarad, un coleg care a făcut cinste teatrului românesc. Mă simt cu totul cutremurat. Era un om de o simplitate şi o bogăţie sufletească extraordinară. Avea un suflet luminos şi era un om plin de haz, deşi a jucat în mare parte roluri negative. Cu ele a intrat în istoria teatrului, dar contrar rolurilor era un om cu care nu se putea să nu râzi, să nu te simţi bine”, a spus Vladimir Jurăscu, unul dintre marii actori ai scenei Teatrului Naţional din Timişoara.

Oamenii scenei spun că de la maestrul Dinică puteai să înveţi foarte multe şi că este un mare păcat că acesta a plecat dintre noi. „Nu va mai fi nimeni în stare să umple locul maestrului. Cuvintele sunt atât de sărace şi nu pot să exprime pe deplin această pierdere pe care am suferit-o cu toţii”, a spus Ion Rizea, directorul adjunct al Teatrului Naţional din Timişoara.

Artiştii mai tineri de pe scena teatrului timişorean recunosc talentul extraordinar al marelui actor şi regretă că nu au avut ocazia să ajungă să îl cunoască îndeaproape sau să împartă scena cu el.  „Tristeţea mea este că, atunci când sunt în viaţă, marii artişti din România nu sunt respectaţi şi aduşi în atenţia publicului aşa cum ar trebui. Uite, acum sunt dincolo şi abia acum ne dăm, seama ce am pierdut şi învăţăm să îi preţuim”, a spus Claudia Ieremia, actriţă timişoreancă.

CITEŞTE ŞI:

Reşiţa: Aniversare la teatru, cu moment de reculegere

 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite