Gestul timişoreanului care şi-a dat foc la tribunal, văzut de ministrul Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătălin Predoiu s-a întâlnit astăzi cu magistraţii timişoreni în cadrul unei vizite de lucru. Demnitarul a comentat şi gestul timişoreanului care şi-a dat foc săptămâna trecută în sala de judecată din cauza proceselor interminabile. Predoiu consideră că omul este singurul responsabil de fapta sa.

Ministrul Justiţiei a venit la Timişoara pentru a prezenta obiectivele ministerului pentru 2011. Unul din principalele obiective ale ministerului este introducerea noilor coduri: penal şi civil. „Orice opinie potrivit căreia soarta acestor coduri este incertă este lipsită de fundament. Eu sper ca în 2011 să lansăm aşa cum am propus, un program de pregătire profesională a magistraţilor pentru implementarea codurilor. Efortul individuale sunt însă la fel de importante”, a spus Predoiu.

Potrivit acestuia, un alt obiectiv este „aerisirea” instanţelor pentru asigurarea unor procese cu termene rezonabile. „Nu putem vorbi de Justiţie europeană când acem de termene care depăşesc 6, 8 sau 12 luni în primă instanţă”, a spus Cătălin Predoiu. O soluţie propusă în acest sens este gruparea cauzelor în funcţie de gravitatea lor şi angajarea unui număr mai mare de personal, lucru care a şi fost aprobat de Guvern.

Cazul „austriacul”

Întrebat cum comentează gestul cetăţeanului austriac, Stelian Alexandroniu, care a vrut să-şi dea foc în sala de judecată din cauza proceselor interminabile, ministrul a spus că a studiat detaliile cazului şi nu a găsit nereguli care ţin de instanţă. „Am luat la cunoştinţă unele detalii ale cazului şi în ceea ce priveşte circuitul de judecată nu cred că avem nimic de comentat. Gestul fiecărui om trece prin propria cenzură de responsabilitate”, a spus Predoiu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite